Ο θάνατος αμάχων και οι “νομικοί σύμβουλοι” των ιμπεριαλιστικών δολοφόνων

Τάγμα Πεζοναυτών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα βουνά του Αφγανιστάν
Φώτο Αρχείου / Τάγμα Πεζοναυτών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα βουνά του Αφγανιστάν (June 2, 2004) Πηγή: U.S. Navy photo by USMC Gunnery Sgt. Keith A. Milks

Η κατρακύλα για τους χειροκροτητές και τους σημαιοφόρους των “δυτικών” ιμπεριαλιστών δεν λέει να σταματήσει. Όταν φτάνεις σε σημείο να δικαιολογείς όχι απλώς στρατιωτικές επιχειρήσεις αλλά και τον θάνατο αμάχων από αυτές, τότε μιλάμε για πραγματική κατρακύλα.

Ο λόγος για τον υφυπουργό Παιδείας, Αγγελο Συρίγο, ο οποίο μας ενημέρωσε πως «Στον αμερικανικό και στον αγγλικό στρατό υπάρχουν ειδικοί στο δίκαιο των ενόπλων συγκρούσεων, οι οποίοι δίνουν συμβουλές. Ποιος στόχος θεωρείται νόμιμος, ποιος στόχος δεν πρέπει να χτυπηθεί, διότι ενέχει αυτόν τον κίνδυνο, να έχει περισσότερους αμάχους και τα λοιπά. Στον ρωσικό στρατό δεν υπάρχει αυτό το στοιχείο. Ας το έχουμε υπόψιν μας. Λειτουργεί με τη λογική της ισοπεδώσεως της περιοχής στην οποία μάχεται»

Πραγματικά, σε πιάνει μια αηδία!

Θυμηθήκαμε το εξής ( έναντι άλλου σχολίου):

Την απάντηση της Μαντλίν Ολμπράιτ ( πρώην Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, απεβίωσε πρόσφατα) σε δημοσιογράφο για το θάνατο 500.000 (!!!) παιδιών στο Ιράκ όταν ρωτήθηκε “Έχουμε ακούσει ότι μισό εκατομμύριο παιδιά έχουν πεθάνει. Θέλω να πω, είναι περισσότερα παιδιά από όσα πέθαναν στη Χιροσίμα. Και, ξέρετε, αξίζει το τίμημα; “.

Ποια ήταν η απάντηση;

“Νομίζω ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη επιλογή, αλλά το τίμημα, νομίζουμε ότι το τίμημα αξίζει τον κόπο”.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...