Ο Τραμπ διατηρούσε πάνω από 300 απόρρητα έγγραφα στο κτήμα του

Τραμπ-ΗΠΑ

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διατηρούσε τουλάχιστον 300 απόρρητα έγγραφα στο κτήμα του Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, ανέφεραν χτες Δευτέρα οι New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ παρέδωσε περίπου 150 απόρρητα έγγραφα στην Εθνική Υπηρεσία Αρχείων και Αρχείων τον Ιανουάριο, ενώ τα υπόλοιπα παραδόθηκαν από τους εκπροσώπους του Τραμπ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον Ιούνιο ή κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας στο κτημα του Mar-a-Lago στις αρχές Αυγούστου.

Επί του παρόντος, η αμερικανική κυβέρνηση έχει κατασχέσει 26 κουτιά με υλικό από τον Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων 11 κουτιών με υλικό ένα από τα οποία είναι διαβαθμισμένο ως «άκρως απόρρητο». Περιλαμβάνει έγγραφα από τη CIA, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και το FBI.

Στις 8 Αυγούστου, το FBI πραγματοποίησε έρευνα στο κτήμα Mar-a-Lago. Οι πράκτορες έψαξαν στο γραφείο του πρώην προέδρου και στα δωμάτια όπου μένει ο Τραμπ όταν βρίσεται στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με το ένταλμα έρευνας που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 12 Αυγούστου, αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παράνομης χρήσης πληροφοριών, κλοπής και καταστροφής εγγράφων. Ο συνημμένος κατάλογος κατασχεθέντων περιλαμβάνει «άκρως απόρρητα έγγραφα», «απόρρητα έγγραφα» και «εμπιστευτικά έγγραφα».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...