Ο Βούτσιτς αποκαλύπτει ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ κατασκόπευαν τη Σερβία στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο

Αλεξάντερ Βούτσιτς, Πρόεδρος της Σερβίας
Αλεξάντερ Βούτσιτς, Πρόεδρος της Σερβίας / Πηγή: Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να ελέγχουν τις δραστηριότητες της Σερβίας κοντά στα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Βελιγράδι.

«Τους παρακολουθούμε περίπου 200-500 μέτρα από τα δικά μας σύνορα, αλλά από την άλλη πλευρά», είπε ο Βούτσιτς επισκεπτόμενος τις μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις της χώρας του «Maneuvers 2022».

«Το ΝΑΤΟ ακολουθεί όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, τα εντοπίσαμε, αλλά δεν είχαμε το δικαίωμα να τα καταρρίψουμε σύμφωνα με το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», συνέχισε ο Βούτσιτς προσθέτοντας ότι ένα εχθρικό drone που καταρρίφθηκε πρόσφατα νωρίτερα την εβδομάδα ήταν μια προειδοποίηση ότι η χώρα δεν θα συναινούσε ποτέ στην κατασκοπεία.

«Θέλετε ο στρατός να αφήσει κάποιον να κατασκοπεύσει τους στρατώνες του; Για να μπορέσει κάποιος να μπει στα υπόστεγα, να μετρήσει πόσες σφαίρες, βόμβες, νάρκες και χειροβομβίδες έχουμε στην Κεντρική Σερβία”, υποστήριξε.

Οι Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν εχθρικό drone την Τετάρτη στον εναέριο χώρο της χώρας αναφέροντας σε δήλωση ότι «το drone καταρρίφθηκε με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου σε κοντινή απόσταση από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της φρουράς Raska».

Την Τρίτη, ο πρόεδρος Βούτσιτς έδωσε εντολή να καταστραφούν όλα τα εχθρικά UAV στον εναέριο χώρο της κεντρικής Σερβίας.

Επίσης την Τρίτη, οι σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού λόγω της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Μίλος Βούτσεβιτς εξήγησε ότι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια ήταν τεταμένη και ότι οι Κοσοβάροι άρχισαν να εφαρμόζουν ψήφισμα για την απαγόρευση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας. Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει, αλλά «ο στρατός είναι έτοιμος να εκτελέσει οποιαδήποτε αποστολή», τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...