Ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Ταξίδι με το βλέμμα στραμμένο στις μπίζνες του κεφαλαίου

EUROKINISSI

Όλο και ποιο βαθειά χωμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς τα «σύνορα της καρδιάς» της αστικής τάξης συνεχώς διευρύνονται.

Χαρακτηριστική είναι η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Ν. Παναγιωτόπουλου την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 στο Αμπού Ντάμπι των ΗΑΕ και η συνάντηση που είχε με τον Διάδοχο Πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας «συζήτησαν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στον τομέα της Άμυνας», «παρακολούθησε την τελετή ενάρξεως των διεθνών εκθέσεων Αμυντικού Υλικού “IDEX 2021” και “NAVDEX 2021” όπου είχε συναντήσεις με συμμετέχοντες εκπροσώπους της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας»

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «η στρατηγική σχέση της Ελλάδος με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεισφέρει στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος (ε.α.) Θεόδωρος Λάγιος.

Άλλο ένα «ταξίδι» για τη στήριξη των συμφερόντων της αστικής τάξης στην καυτή περιοχή του περσικού κόλπου.

Την ίδια στιγμή που αναβαθμίζονται οι συμμαχίες της αστικής τάξης ο ελληνικός λαός εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου ενώ έρχεται αντιμέτωπος με τεράστιους κινδύνους καθώς αποτελεί στόχο στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

Η δήλωση του Ν. Παναγιωτόπουλου, αποτελεί πρόκληση ότι η χώρα μας «συνεισφέρει στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» του Περσικού Κόλπου.

Να θυμίσουμε ότι τη Φρεγάτα (Φ/Γ) Ύδρα κατέπλευσε  την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 στο λιμάνι του Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), όπως και το προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) προκειμένου να εκπαιδευτεί στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης (αεροσήραγγα) που διαθέτουν τα ΗΑΕ.

Όλα αυτά τίποτα καλό δεν προοιωνίζουν για τον ελληνικό λαό. Απαιτείται αποδέσμευση και απεμπλοκή από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κατάργηση όλων των ευρωατλαντικών βάσεων και αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τριαντάφυλλος Φωτιάδης
Αντιπλοίαρχος ΠΝ εα

Δείτε ακόμα...