Ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ ενημέρωσε τον Ουκρανό ομόλογό του για την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ενημέρωσε τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ σε τηλεφωνική επικοινωνία τους την Κυριακή για τη συνομιλία του με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στις 13 Μαΐου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι σε γραπτή δήλωση μετά την επικοινωνία.

Όστιν και Ρέζνικοφ συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία και τις ανάγκες του Κιέβου σε εξοπλισμούς.

«Ο Υπουργός Όστιν παρείχε ενημέρωση σχετικά με την τηλεφωνική του συνομιλία της 13ης Μαΐου με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, στην οποία προέτρεψε τον άμεσο τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία και τόνισε τη σημασία διατήρησης των γραμμών επικοινωνίας. Επανέλαβε την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ για την κυριαρχία της Ουκρανίας και προσπάθειες βοήθειας για την ασφάλεια για την ενίσχυση της ικανότητας της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει τη ρωσική επιθετικότητα. Οι δυο υπουργοί δεσμεύτηκαν να είναι σε συνεχή επικοινωνία», είπε ο Κίρμπι.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...