Ο ύστατος οβολός…

Άσκηση εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού από 15/06/20 μέχρι 18/06/20
Άσκηση εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού

«Δύσκολες ώρες, δύσκολες στον τόπο μας. Κι αυτός ο περήφανος, γυμνός, ανυπεράσπιστος, ανήμπορος, αφέθηκε να τον βοηθήσουν, εγράψαν υποθήκες πάνω του, πήραν δικαιώματα, αξιώνουν μιλάνε για λογαριασμό του, του ρυθμίζουν την ανάσα, το βήμα, τον ελεούν, τον ντύνουν με ρούχα ξέχειλα, χαλαρωμένα, του σφίγγουν μ΄ένα καραβόσκοινο τη μέση». Γ. Ρίτσος

Δύσκολες ώρες, δύσκολες στον τόπο μας. Αυτό τον τόπο κι αυτό τον λαό δεν το σεβάστηκε κανείς απ΄ όσους τον κυβέρνησαν τώρα και πριν.

Ξεπούλησαν μόνο ό,τι μπορούσαν, εξαθλίωσαν με τις πολιτικές τους τον κάθε εργαζόμενο πολίτη, τον κατάκλεψαν με τις βαριές φορολογίες τους και ρήμαξαν το εθνικό σύστημα υγείας, τα ασφαλιστικά ταμεία, την παιδεία και ιδιωτικοποίησαν κερδοφόρους οργανισμούς. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, βύθισαν στην ανεργία περισσότερους από 1.000.000 πολίτες.

Τώρα αυτός ο λαός κρατώντας τον τελευταίο του οβολό ανάμεσα στα δόντια θα πρέπει να είναι έτοιμος και σε επιφυλακή ώστε όταν κληθεί, να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα του τόπου. Κάτω από τις συνθήκες που δημιούργησαν οι ανίερες συμμαχίες με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ο λαός πρέπει να καταλάβει πως απέμεινε μόνος και κανείς απ’ αυτούς που βαφτίζουν «συμμάχους» δε θα σταθεί στο πλευρό του. Παρακολουθούν απλώς τις τουρκικές κινήσεις που δεν είναι τωρινές και μιλούν για αμφισβητούμενα ύδατα έχοντας ήδη συναποφασίσει την συνδιαχείρηση του Αιγαίου.

Μετά από την γκρίζα περιοχή των Ιμίων, στην οποία πληρώσαμε και φόρο αίματος, φαίνεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι ετοιμάζουν το γκριζάρισμα της περιοχής του Καστελόριζου που θέλουν να γίνει αναίμακτα, αφού όπως όλα δείχνουν, τα πάντα έχουν προαποφασιστεί σε μια παρτίδα στημένη. Η πρόσφατη κρίση όπως και όλα όσα συμβαίνουν γενικότερα στην περιοχή της Μεσογείου (Συρία, Αίγυπτος, Λιβύη κλπ) αποδεικνύουν περίτρανα ότι όλοι οι δήθεν σύμμαχοί μας στην πραγματικότητα παίζει ο καθένας το δικό του παιχνίδι και εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα σε συνεργασία με τις αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας οι οποίες και θα καρπωθούν από τα αποτελέσματα.

Είναι προφανές ότι οι λαοί τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας δεν θα έχουν κανένα σημαντικό όφελος από οποιαδήποτε εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να χύσουν άδικα το αίμα τους και να δημιουργηθούν νέα καραβάνια προσφύγων σε ακόμη μία περιοχή της Μεσογείου.

Πάντα επίκαιρος ο Ντάλτον Τράμπο μέσα από το κορυφαίο αντιπολεμικό έργο του « Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» :

«Όταν αρχίσουν οι στρατοί να κινούνται και οι σημαίες να ανεμίζουν και παντού να ακούγονται συνθήματα πρόσεχε, μικρέ μου, γιατί τα κάστανα στη φωτιά είναι κάποιου άλλου, όχι δικά σου (…)

Θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που μας αναγκάζετε να σηκώσουμε, η απειλή ενάντια στη ζωή μας βρίσκεται μέσα στα σύνορά μας, την έχουμε δει και την ξέρουμε.»

Ρούλα Καραγιάννη

Δείτε ακόμα...