Όχι στην αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία

Πηγή: Eurokinissi

Ο υπουργός Εξωτερικών Δένδιας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή, σχετικά με το νομοσχέδιο για το νέο Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών, στην ομιλία του έκανε γνωστό ότι η χώρα μας θα προχωρήσει στην μεταφορά, τοποθέτηση και επιχειρησιακή λειτουργία μιας συστοιχίας του ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot στη Σαουδική Αραβία.

Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η ανακοίνωση από την κυβέρνηση της μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού εκτός των συνόρων.

Εκτός από την παρουσία φρεγάτας αυτές τις μέρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ είναι αποφασισμένη να συμμετέχει ενεργά στην περιοχή του Περσικού Κόλπου που βρίσκεται στη δίνη των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών.

Η κυβέρνηση για να «χρυσώσει» το χάπι της κατάπτυστης αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού έξω από τα σύνορα, δηλώνει ότι αυτό θα εκτιμηθεί από τη Σαουδική Αραβία και κατά συνέπεια θα υπάρξει στήριξη στα ελληνοτουρκικά.

Επίσης η ενέργεια αυτή της κυβέρνηση είναι ενταγμένη στις πρόσφατες αποφάσεις του ΝΑΤΟ, ότι τα κράτη – μέλη του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, θα συμμετέχουν ενεργά στους ανταγωνισμούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου. Η αστική τάξη της χώρας μας αποκαλύπτει με αυτό τον τρόπο την επιθετικότητά της μαζί με τους ιμπεριαλιστές σε βάρος των λαών της περιοχής.

Ο λαός χρειάζεται να ξεσηκωθεί ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. Να μην ανεχτεί άλλο τη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη συμμετοχή της χώρας μας στου πολέμους των ιμπεριαλιστών. Επίσης οι απόστρατοι που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εγκαταλείψουν στην κυριολεξία αυτά τα κόμματα που υποστηρίζουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να συμμετέχουν στους αγώνες του λαού μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.

Να επιστρέψει όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετεί σήμερα σε 16 ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας και η βάση της Σούδας.

Ο ΜΑΡΚΟΝΗΣ

Δείτε ακόμα...