Όχι στην αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς

Στρατιώτες - Χειμερινή εκπαίδευση ΄Δ Σώματος Στρατού - Θράκη - Γενάρης 2021
Φώτο Αρχείου / Χειμερινή εκπαίδευση ΄Δ Σώματος Στρατού – Θράκη – Γενάρης 2021 / Πηγή: Eurokinissi

Του Κορναράκη Γιώργου, Έφεδρου Ανθυπολοχαγού

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες από την κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Γίνεται ξεκάθαρα για την εξυπηρέτηση των ΝΑΤΟικών συμφερόντων και τις επιδιώξεις της άρχουσας τάξης της χώρας, ώστε να αναβαθμίσει τη θέση της στη μοιρασιά για την εκμετάλλευση του πλούτου της ευρύτερης περιοχής, μπλέκοντας έτσι τον ελληνικό λαό και τους γειτονικούς λαούς σε μεγάλους κινδύνους. Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε είναι και τα υπόλοιπα μέτρα όπως τα εξοπλιστικά και οι προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών.

Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να ενισχύσει τις στρατιωτικές μονάδες  μπορούσε να γυρίσει άμεσα πίσω τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις 12 αποστολές εκτός συνόρων, από τα Βαλκάνια μέχρι την Μέση Ανατολή και το Μάλι.

Αν ήθελαν να στελεχώσουν τις στρατιωτικές μονάδες της παραμεθορίου θα μπορούσαν να «ξαλαφρώσουν» τις μονάδες των μεγάλων αστικών κέντρων από την εκλογική τους πελατεία.

Αν πραγματικά ήθελαν να ανεβάσουν το αξιόμαχο του στρατού θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την ποιότητα της στρατιωτικής εκπαίδευσης και να πάψουν να είναι οι στρατευμένοι «σκοπάνθρωποι» και «αγγαρειομάχοι».

Όλα αυτά δεν τα κάνουν, όχι επειδή δεν μπορούν αλλά επειδή οι προτεραιότητες τους, είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές του ελληνικού λαού. Είναι ξεκάθαρη η στράτευση όχι μόνο της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τα συμφέροντα των πολυεθνικών και όχι με τα δικά μας.

Κορναράκης Γιώργος
Έφεδρος Ανθυπολοχαγός

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...