Όχι στην Νατοΐκή εμπλοκή – Ναι στην φιλία των λαών

ΕΛΔΥΚ - Στρατιώτες

Ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις, Συνέδριο του ΝΑΤΟ στην Αθήνα, ελληνογαλλική συμφωνία. Αυτές είναι ορισμένες από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος που σύμφωνα με την κυβέρνηση αναβαθμίζουν την άμυνα της χώρας και την θέση της στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ποικιλοτρόπως ότι τελικά αναβαθμίζουν τους κινδύνους για την χώρα και τον λαό της.

Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες από την ελληνογαλλική συμφωνία και πριν ακόμα παύσουν οι πανηγυρισμοί για την αμυντική θωράκιση μέσω της αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής που προέβλεπε το άρθρο 2,η γαλλική πλευρά διευκρίνισε ότι αυτό δεν αφορά την ΑΟΖ. Άνθρακες ο θησαυρός πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας.

Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνει ότι συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και σε όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια όχι μόνο δεν μας προστατεύουν αλλά μας μπλέκουν συνεχώς και περισσότερο σε παζάρια που δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Μπλέκουμε επικίνδυνα όταν έχουμε γεμίσει την χώρα μας με βάσεις και γινόμαστε στόχος για τους ανταγωνιστές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Μπλέκουμε επικίνδυνα όταν στέλνουμε συστοιχία Patriot στην Σ. Αραβία παίρνοντας μέρος στις αντιπαραθέσεις που συχνά έχουν και στρατιωτική έκφραση. Θα μπλέξουμε ακόμη περισσότερο συνδράμοντας την Γαλλία στην στρατιωτική επέμβαση στο Σαχέλ.

Ο εφησυχασμός που καλλιεργούν όλες οι κυβερνήσεις είναι τόσο αβάσιμος όσο και επικίνδυνος. Στο βαθμό που θα βρίσκει έδαφος ο εφησυχασμός και το «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» σε πλατιά κομμάτια του λαού, τόσο πιο εύκολα θα περπατάνε οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης.

Από την άλλη οι μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος για όλα τα ζητήματα που πλήττουν τις λαϊκές οικογένειες και την νεολαία, οι κινητοποιήσεις των ντελιβεράδων, των εκπαιδευτικών, των πυρόπληκτων,οι κινητοποιήσεις ενάντια στα φασιστικά μορφώματα που έκαναν να βγουν από τις τρύπες τους αλλά πήραν αποφασιστική απάντηση, όλα αυτά δείχνουν τι μπορεί να καταφέρει ο λαός όταν μπαίνει στο προσκήνιο. Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι όλη αυτή η ελπιδοφόρα λαϊκή κίνηση δεν είναι παρά ένα ελάχιστο δείγμα της δύναμης ενός οργανωμένου λαού.

Με την ίδια ορμή και αποφασιστικότητα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Για να τερματιστούν όλες οι ελληνικές αποστολές εκτός συνόρων και να γυρίσουν πίσω τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Για να σταματήσει να είναι η χώρα μας ορμητήριο πολέμου στην ευρύτερη περιοχή μέσω των Νατοϊκών βάσεων. Για να διαμορφωθούν εκείνες οι προϋποθέσεις για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Οι λαοί θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά όταν βάλουν στον στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο ξεριζώνοντας από την μέση τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα αδηφάγα μονοπώλια που τους βάζουν να τσακώνονται.

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...