Όχι στους εξοπλισμούς – Για χρόνια θα χρυσοπληρώνει ο λαός

Πηγή: Eurokinissi

Άρθρο του Συμεωνίδη Γρηγόρη, Αντισμήναρχου (Ι) ε.α

Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση αγοράς από την Ελλάδα, των 18 Γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Φυσικά ο σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι πολλαπλός. Η αγορά αυτή ενταγμένη στην ενίσχυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ καθώς και την παραπέρα διείσδυση της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας στην περιοχή, στα πλαίσια του ανταγωνισμού της με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, επιβεβαιώνοντας ότι το “ενδιαφέρον” της Γαλλίας για την χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή παραμένει αμείωτο και ταυτόχρονα να δώσει νέα ώθηση για τις καινούργιες προμήθειες- εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, που σχεδιάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Βέβαια το γιατί πραγματικά έρχονται στην χώρα μας, οι αντίστοιχοι κάθε φορά εκπρόσωποι, των Γάλλων, Ισραηλινών, Αμερικανών, Ιταλών, Γερμανών και άλλων ιμπεριαλιστών «συμμάχων» μας, να υπογράψουν με τυμπανοκρουσίες τέτοιου είδους συμβάσεις, δεν χρειάζεται και πολύ εξήγηση. Έρχονται για την προώθηση των δικών τους οικονομικών συμφερόντων, των δικών τους μονοπωλίων της πολεμικής βιομηχανίας και όχι μόνο.

Όλος αυτός ο χορός των εξοπλισμών και εν προκειμένω τα Rafale, δεν χρειάζονται γιατί εξυπηρετούν το στρατηγικό σχέδιο του ΝΑΤΟ, που επιδιώκει να εξοπλίσει τους συμμάχους του στην περιοχή, για να ανακόψει την κινεζική και ρωσική επιρροή. Δηλαδή εξοπλίζει τους συμμάχους του, πουλώντας τους πανάκριβα καινούργια αμυντικά συστήματα, ή χαρίζοντάς τους «σαπάκια» που στο τέλος πάλι τα χρυσοπληρώνουν οι λαοί.

Υπάρχει πλέον μεγάλη πείρα και εύκολη πρόσβαση στην γνώση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πούμε με βεβαιότητα το τι τελικά θα εξυπηρετήσουν τα Rafale. Είναι νωπές ακόμη οι φωνές του ΣΥΡΙΖΑ όπου για την αναβάθμιση των F-16 Viper έλεγε θα μας εξασφαλίζουν «αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο» ενώ ταυτόχρονα το Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ έλεγε ότι «η αναβάθμιση των αεροσκαφών (…) θα ενισχύσει την ικανότητα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και να παραμένει διαλειτουργική με τις ΗΠΑ και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ». Ακριβώς τα ίδια λέει τώρα και η κυβέρνηση της ΝΔ για τα Rafale.

Φώτο Αρχείου / Ελληνικά μαχητικά F16 συνοδεύουν το Βομβαρδιστικό B52 των ΗΠΑ / Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Είναι σημαντικό να πούμε ότι η εν λόγω δαπάνη ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου και αυτό προσθετικά στα 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που διαθέτουμε ετησίως ως χώρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι την ίδια περίοδο είναι σε εξέλιξη και αποπληρώνονται τα εξοπλιστικά προγράμματα των F-16 Viper με κόστος 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, των P-3 Orion 0,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και κάποια ακόμη από το παρελθόν, όλα επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν και άλλα εξοπλιστικά προγράμματα για υλοποίηση όπως έχει δηλώσει η κυβέρνηση.

Όλοι αυτοί οι εξοπλισμοί, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σημαίνουν περαιτέρω εμπλοκή σε ένα περιβάλλον όλο και πιο οξυμένων ανταγωνισμών. Έχει γίνει πλέον κατανοητό από τον λαό μας ότι όλοι αυτοί οι «σύμμαχοι», ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που μας εξοπλίζουν «για το καλό μας», είναι οι ίδιοι και οι αστικές τάξεις των χωρών τους, που συντηρούν και τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας στην περιοχή.

Οι πραγματικές ανάγκες όμως του λαού καμία σχέση δεν έχουν με αυτού του είδους τους πολεμικούς εξοπλισμούς και είναι ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που δεκαετίες τώρα αιματοκυλούν λαούς και ξαναχαράζουν σύνορα, στην περιοχή και ανά τον κόσμο.

Να είναι σίγουροι ότι ο λαός μας θα δυναμώσει τον αγώνα του για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε καθώς και για το κλείσιμο όλων των αμεριακανονατοϊκών βάσεων στην χώρα μας και της βάσης της Σούδας. Θα χαράξει τη δική του πορεία για μια οικονομία που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, την ειρήνη, την ασφάλεια, τη φιλία και συνεργασία με όλους τους λαούς της περιοχής.

Συμεωνίδης Γρηγόρης
Αντισμήναρχος (Ι) ε.α

Δείτε ακόμα...