Οδοφράγματα και αποκλεισμός αυτοκινητόδρομων από Ρομά

Ρομά συγκέντρωση οδόφραγμα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ρομά στην Αργολίδα για τη δολοφονία του 18χρονου στη Μεσσηνία / Πηγή: Eurokinissi

Οδοφράγματα και φωτιές στο εθνικό οδικό δίκτυο και σε πολλές περιοχές της χώρας έστησαν χθες το βράδυ Ρομά, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την δολοφονία του 18χρονου την περασμένη Δευτέρα στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας.

Η εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών αποκλείστηκε στο ύψος του Ζευγολατιού και ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Καλαμάτας στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά της Μεσσηνίας.

Συγκεντρώσεις σε αυτοκινητόδρομους ή δίπλα από το οδικό δίκτυο έγιναν σε διάφορες περιοχές της Κορινθίας, της Αχαΐας, της Ηλείας, της Λακωνίας, της Αργολίδας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν και επεκτάθηκαν, μετά από φήμη που φαίνεται να κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, κατά την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του 18χρονου Ρομά. Να σημειωθεί πως μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας, ο 63χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι από καμένα λάστιχα και άλλα αντικείμενα.

Δείτε ακόμα...