ΟΕΝΓΕ: Αντιδρούν ενάντια στην απόλυση και τη δίωξη γιατρών συνδικαλιστών

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας υγειονομικών - 24ωρη Απεργία Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) 23-2-2021
Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας υγειονομικών – 24ωρη Απεργία Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) 23-2-2021 / Πηγή: oenge

Κινητοποιήσεις θα γίνουν σήμερα Τρίτη 30 Μάρτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» και στη δίωξη σε βάρος γιατρού, μέλους της ΕΝΙΘ.

Συγκεκριμένα, η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει στάση εργασίας την Τρίτη 30 Μάρτη από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ. ενάντια στην απόλυση του πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Κώστα Καταραχιά. Στις 12 μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στη 1 μ.μ. Παράλληλα η ΟΕΝΓΕ απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η δίωξη σε βάρος γιατρού, μέλους της ΕΝΙΘ.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), προκηρύσσει στάση εργασίας την Τρίτη 30/3 (12.00-15.00) και συγκέντρωση στις 13.00 στις ΥΠΕ (στο κτίριο που στεγάζονται η 3η και 4η ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη), απαιτώντας να παύσει η δίωξη του ταμία του ΔΣ της ΕΝΙΘ, Α. Σιούλη. Και να μην απολυθεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Κώστας Καταραχιάς. (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Στα Τρίκαλα, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας νομού Τρικάλων συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Τρικάλων και καλεί στις 11 π.μ. στην είσοδο του ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Την αλληλεγγύη του στον Κ. Καταραχιά εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Πηγή: 902.gr

Δείτε ακόμα...