ΟΕΝΓΕ: Να επιταχθεί χωρίς αποζημίωση ο ιδιωτικός τομέας Υγείας – Να διοριστούν άμεσα μόνιμοι επιμελητές

Την επίταξη, χωρίς αποζημίωση, των ιδιωτικών θεραπευτηρίων για να προστεθούν κρίσιμες υποδομές και έμπειρο προσωπικό για την αντιμετώπιση των Covid και non-Covid περιστατικών, αλλά και τον άμεσο διορισμό του συνόλου των γιατρών που έχουν θέσει υποψηφιότητα για τις θέσεις επιμελητών που έχουν προκηρυχθεί και την ένταξη των ιδιωτών αυτοαπασχολούμενων γιατρών στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των ασθενών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας απαιτεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Επισημαίνει ότι η επίταξη ιδιωτών αυτοαπασχολούμενων γιατρών είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης χωρίς πρακτικό αντίκρισμα καθώς «δεν αντιμετωπίζονται τα χιλιάδες κενά σε μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς, τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα με προσλήψεις μόνιμων επιμελητών. Είναι μέγιστη υποκρισία να επιστρατεύονται ιδιώτες αυτοαπασχολούμενοι και να στερούνται τις υπηρεσίες τους οι ασθενείς στην ΠΦΥ, την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοι μας, που είναι υποψήφιοι για τις λιγοστές θέσεις μόνιμων επιμελητών που έχουν προκηρυχθεί, περιμένουν στην ουρά.

Είναι μέγιστη υποκρισία να επιστρατεύονται ιδιώτες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και ταυτόχρονα να απολύονται επικουρικοί γιατροί. Η κυβέρνηση δείχνει την «πυγμή» της στο γιατρό της γειτονιάς αλλά παρέχει ασυλία στα ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας, που κρατάνε ερμητικά κλειστές τις πόρτες τους στους ασθενείς με κορονοϊό και αποζημιώνονται αδρά για όσους ασθενείς δεχτούν να νοσηλεύσουν. Με την επιστράτευση των ιδιωτών δεν αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις σε κρεβάτια ΜΕΘ με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι ασθενείς να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους, δεν αντιμετωπίζονται οι ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας που παραμένουν αποκλεισμένοι ένα χρόνο τώρα από το δημόσιο σύστημα Υγείας εξαιτίας της αναστολής πρακτικά της τακτικής του λειτουργίας».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...