ΟΕΝΓΕ: Τμήματα οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο με το άρθρο 110

Την απόσυρση του άρθρου 110 του νόμου 5034/2023 απαιτεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την άμεση παρέμβαση. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο άρθρο οδηγεί στην παραπέρα αποψίλωση του δημόσιου συστήματος Υγείας από γιατρούς και σε κλείσιμο τμημάτων καθώς δεν επιτρέπει ούτε την παράταση της ειδικότητας των γιατρών. Αντίθετα, προβλέπεται η απόλυσή τους μόλις αντικατασταθούν από τον επόμενο ειδικευόμενο, ανεξάρτητα αν υπάρχουν ανάγκες, ενώ ακόμα και για τις περιπτώσεις των κλινικών που έχουν κενές θέσεις και θα δικαιολογούνταν μακροπρόθεσμα η παράταση της σύμβασης της ειδικότητας, αυτή περιορίζεται το πολύ στα 2 χρόνια.

Για το θέμα η ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι ήδη έχει γίνει παρέμβαση και με έγγραφό της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και τηλεφωνικά στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μ. Γκάγκα, «η οποία δεσμεύτηκε ότι δεν θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι 1/1/2024 και ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα».

Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδία, όπως καταγγέλλει, «κατακλύζεται από μηνύματα συναδέλφων (νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης) ότι τμήματα οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...