Οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μαζί με το λαό να παλεύουν για ζωή με δικαιώματα

Απόστρατοι Αστυνομικοί

του Μπάμπη Βορτελίνου

Τα όσα βιώνει το τελευταίο διάστημα η εργατική και λαϊκή οικογένεια, είναι απόδειξη ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν είναι διατεθειμένη να πάρει αυτά τα μέτρα που απαιτούνται για να προστατεύσουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού συνολικά. 

Με βάση αυτά απευθύνουμε ορισμένα ερώτημα:

  • Είναι σωστό να υπάρχουν στα νοσοκομεία γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά και όχι επικουρικοί και συμβασιούχοι;
  • Είναι σωστό να καλυφθούν όλα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία;
  • Είναι σωστό να υπάρχουν οι απαραίτητες μονάδες εντατικής θεραπείας στα δημοσιά νοσοκομεία και να μην ενοικιάζει το κράτος από τον ιδιωτικό τομέα που συνεχίζουν να κερδοσκοπούν εν μέσω πανδημίας;
  • Είναι σωστό δημιουργηθούν και νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και να μην μας λένε καθημερινά ότι δέχονται πίεση η ΜΕΘ στην Αττική;

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. να προστατεύσει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες του συστήματος εκπαίδευσης των παιδιών μας, που δικαιολογημένα κινητοποιούνται και η κυβέρνηση επιδιώκει να κατασυκοφαντήσει τα παιδιά που αγωνίζονται. Και εδώ απευθύνουμε ορισμένα ερωτήματα:

  • Είναι σωστό να μη συνωστίζονται μέσα στις τάξεις με 25 και 27 παιδιά;
  • Είναι σωστό να προσληφθούν καθαρίστριες στα σχολεία, έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται καλύτερα η καθαριότητα και η απολύμανση στα σχολεία;
  • Είναι σωστό να υπάρχουν οι απαραίτητοι καθηγητές και δάσκαλοι και να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία;
  • Είναι σωστό να υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές με μόνιμη σχέση εργασίας και όχι συμβασιούχοι αναπληρωτές;

Η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση μας λένε ότι τα παραπάνω δεν είναι σωστά και ότι δεν πρέπει να ισχύσουν, διότι έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Απόστρατοι απεργία

Για το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα  στα νοσοκομεία, το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα, αυτά είναι σωστά και ρεαλιστικά και για αυτά πιστεύουν και αγωνίζονται.

    Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα φέρει το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές – ασφαλιστικές, συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Με βάση τα παραπάνω, τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν αποφασίσει Πανεργατικό Συλλαλητήριο σε όλες τις πόλεις για τις 13 Οκτώβρη. 

    Σε αυτά τα συλλαλητήρια καλούνται να πάρουν μέρος εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και βεβαίως δε μπορεί από αυτές τις κινητοποιήσεις να λείπουν και οι απόστρατοι πυροσβέστες αλλά και οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, γιατί τα αιτήματα που προβάλλουν και διεκδικούν αυτά τα συλλαλητήρια μας αφορούν όλους. Αφορά τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, αφορά τις ανάγκες μας. Άρα από αυτό τον Αγώνα δεν περισσεύει κανένας.

    Γι’ αυτό πρέπει να βγουν όλοι στο δρόμο του αγώνα, για να μας αποδοθούν όλα αυτά που με τη βία για τουλάχιστον δέκα χρόνια μας άρπαξαν. Τηρώντας όμως όλα τα μέτρα προστασίας (Μάσκες, αποστάσεις κλπ).

    Με τον αγώνα μας να διεκδικήσουμε: Άμεσα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ. Να αποδοθούν αμέσως όλες οι συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους – τώρα. Να δοθούν όλα τα αναδρομικά δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Αξιοπρεπή και φθηνή φαρμακευτική περίθαλψη. Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να σταματήσει η παράνομη κράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης που η κράτησή της κρίθηκε αντισυνταγματική από το 2017 για το Δημόσιο και να επιστραφούν οι μέχρι τώρα κρατήσεις.

*Μπάμπης Βορτελίνος
Μέλος της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Δείτε ακόμα...