Οι απόστρατοι του Π.Σ αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι στη βόρεια Εύβοια, μετά από τις προσπάθειες για τον περιορισμό των μετώπων στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Μαζί ενεργούν και Σέρβοι πυροσβέστες. Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021.
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Οι φετινές φωτιές στην Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Γορτυνία, αλλά και σε όλη τη Ελλάδα έδειξαν με το ποιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το κράτος αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά ανίκανο να προστατεύσει τα δάση και την περιουσία του λαού. 

Για άλλη μια φορά φέτος  εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, περιουσίες να καταστρέφονται, ανθρώπους να κινδυνεύουν.

Τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για την καλύτερη αντιπυρική προετοιμασία όλων των εποχών αποδείχτηκε φούμαρα. Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, μηχανολογικό εξοπλισμό, η μειωμένη χρηματοδότηση την έχει καταστήσει το Π.Σ να λειτουργεί υποτυπωδώς.

Αποδείχθηκε για άλλη μια χρονιά ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ο,τι αφορά την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και του συστήματος της πυρασφάλειας της χώρας αλλά και ουσιαστικών προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Αυτό πού χρειάζεται σήμερα είναι ότι εμείς οι απόστρατοι μαζί με το  λαό να παλέψουμε για μια πραγματική αναβάθμιση της αντιπυρικής προστασίας της χώρας μας, κόντρα στις πολιτικές που εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές και μέσα, του Πυροσβεστικού Σώματος και συνολικά των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας.

Αντωνόπουλος Ευάγγελος ανθυποπυραγός ε.α   

Δείτε ακόμα...