“Οι ελληνικές διπλωματικές φιλοδοξίες απλώνονται ως τη Μαύρη Θάλασσα”

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια με τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζ. Πάιατ
Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια με τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζ. Πάιατ

“Οι ελληνικές διπλωματικές φιλοδοξίες απλώνονται ως τη Μαύρη Θάλασσα”. Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Πάιατ. Επιδιώκει να κολακέψει, αλλά και να φουσκώνει παραπέρα τα πανιά της αστικής τάξης της χώρας μας, με σκοπό να δυναμώσει ακόμη περισσότερο την επιθετικότητάς της. Να συνταχτεί ακόμα πιο ενεργά στους σχεδιασμούς των αμερικανονατοϊκών, για επιθέσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με στόχο την προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. 

Πιο συγκεκριμένα ο Πάιατ βρέθηκε στο Λαγονήσι για το 23ο Συμπόσιο της Σύμης με θέμα «Δαμάζοντας τα Κύματα της Ιστορίας – Μεγάλες και Μικρές Επ-αναστάσεις μετά την Πανδημία». 

Αναφέρθηκε διεξοδικά για την πρωτοβουλία 3+1, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών, και επισήμανε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά αυτά που έχει κάνει η Ελλάδα μέσω δύο κυβερνήσεων, δηλαδή της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ, για να αναπτύξει τις σχέσεις της μέσω του σχήματος 3 + 1 με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο. 

Ο Πάιατ διατράνωσε τη θέληση των ΗΠΑ ότι θα συνεχίσουν αυτή τη συνεργασία, διότι αποβλέπουν στην επέκτασή της σε τομείς της τεχνολογίας, αλλά και άλλων επενδύσεων.

Οι αμερικανονατοϊκοί ενισχύουν την επιθετικότητα της αστικής τάξης της χώρας μας, όπου με ευθύνη των αστικών κυβερνήσεων της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η χώρα μας συμμετέχει στο ΝΑΤΟ και κατέχουμε την 1η ποσοστιαία θέση στους Νατοϊκούς πολεμικούς εξοπλισμούς, επεκτείνοντας ταυτόχρονα τις βάσεις στη χώρας μας. Μάλιστα σύμφωνα και με πληροφορίες που διαρρέουν, αναμένεται σύντομα η ανανέωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, που αποτελούν πολεμικό ορμητήριο για δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε λαούς.

Ακόμη δυναμώνουν τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων, με παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, τον Περσικό Κόλπο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Υποσαχάρια Αφρική. 

Οι εξελίξεις αυτές είναι διαρκώς κλιμακούμενες και επικίνδυνες για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς.

Η απάντηση στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης και των αμερικανονατοϊκών, δεν μπορεί να είναι άλλη από το κλείσιμο όλων των βάσεων που χρησιμοποιούν οι αμερικανονατοϊκοί και της βάσης της Σούδας.

Άμεση αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Δείτε ακόμα...