Οι επαγγελματίες της εστίασης δίνουν αγώνα επιβίωσης

Σε ανακοίνωσή του για τις μαζικές κινητοποιήσεις των επαγγελματιών στην εστίαση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Οι επαγγελματίες της εστίασης, με τις σημερινές μαζικότατες κινητοποιήσεις τους και το καθολικό κλείσιμο καταστημάτων σε όλη τη χώρα, έδωσαν τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση, που με τακτικισμούς επιδίωξε να εμφανίσει το άσπρο μαύρο. Έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού τους έστησε και πάλι στον τοίχο με τα νέα μέτρα και τα εξοντωτικά πρόστιμα που έχει επιβάλλει, ανάγοντάς τους σε “αποδιοπομπαίο τράγο” των δικών της αντιλαϊκών πολιτικών, τους εμπαίζει κι από πάνω μιλώντας για “μικρή αναστάτωση” και “κινητοποιήσεις χωρίς λόγο”. Είναι, όμως, βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι θα κάμψει τις αντιδράσεις. Η αγωνία για τα συσσωρευμένα χρέη σε εφορία, τράπεζες, των δανείων της επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά και για την ακρίβεια που τσακίζει πρώτες ύλες και τιμολόγια ενέργειας, παραμένει στο κόκκινο.

Ας μην μπερδεύουν τα κυβερνητικά στελέχη τα ημίμετρα με ημερομηνία λήξης προς τους αυτοαπασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, με τον πακτωλό δισεκατομμυρίων που μοιράζονται γαλαντόμα στο μεγάλο κεφάλαιο. Δεν ξεγελούν κανένα. Όσο για τις κουτοπονηριές που επιδιώκουν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους επαγγελματίες της εστίασης με άλλους κλάδους, όπως το εμπόριο, οι σημερινές από κοινού κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεις, δίνουν τη δική τους απάντηση.

Το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα τους επαγγελματίες στην εστίαση, στο εμπόριο, σε όλους τους κλάδους, όλους όσοι συνεχίζουν να δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης. Γι’ αυτό και κατέθεσε εκ νέου προτάσεις για την ουσιαστική ανακούφισή τους, που αφορούν την άρση των εξοντωτικών προστίμων, τη γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία, τράπεζες, δημοτικών τελών και αυτών της επιστρεπτέας προκαταβολής, την επανένταξή τους στο αφορολόγητο και την κατάργηση χαρατσιών, όπως το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ, η προκαταβολή φόρου, την επιδότηση για την απορρόφηση των αυξήσεων στην ενέργεια κλπ.

Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις τους και τους καλεί να συνεχίσουν πιο δυναμικά τον αγώνα τους, ενώνοντας τη φωνή τους και με τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές. Η συντονισμένη λαϊκή πάλη για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος είναι η μόνη που μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους και στις δικές τους διεκδικήσεις και να φέρει πραγματικά στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των λίγων και εκλεκτών».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...