Οι εργαζόμενοι να οργανώσουν εστίες αντίστασης και διεκδίκησης για να μπει φρένο στην απαράδεκτη νομοθεσία

παρέμβαση του περικλή κουρμούλη

Η αγορά εργασίας καθορίζεται από μερικές δεκάδες διαφορετικές ελαστικές εργασιακές σχέσεις, από τους νόμους της διευθέτησης του χρόνου εργασίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ πιο πριν, της ΝΔ σήμερα και η οποία έρχεται να γίνει ακόμα χειρότερη με το πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη τόνισε μιλώντας την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στο kontra ο Περικλής Κουρμούλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη».

Πρόσθεσε ότι ο νέος νόμος θέλοντας να απαγορέψει τις αντιδράσεις για τα χειρότερα που έρχονται και αξιοποιώντας το έδαφος που υπήρχε από τον ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει και ένα μεγάλο κεφάλαιο για την περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης και το δικαίωμα στην απεργία.

Ο Π. Κουρμούλης τόνισε ότι είναι ανάγκη σήμερα η πάλη των εργαζόμενων να κατευθύνεται στη διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς και ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο το ΚΚΕ καλεί σε συμπόρευση και κοινή πάλη τους εργαζόμενους για να οργανώσουν εστίες αντίστασης και διεκδίκησης παντού, να μπει φρένο σε αυτή την απαράδεκτη νομοθεσία, να διεκδικηθεί η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, δουλειά και ζωή όπως αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...