«Οι γονείς ζητούν ανοιχτά σχολεία με μέτρα προστασίας και όχι πρωτόκολλα υπερμετάδοσης»

Παναγιώτης Κατηφές

Τα μέτρα της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες και τις αγωνίες των μαθητών, επισήμανε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Aνώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», το πρωί της Τετάρτης 5 Γενάρη.

Σημείωσε πως είναι η τρίτη σχολική χρονιά που βιώνουμε στα σχολεία έξαρση της πανδημίας και η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με παλινωδίες.

Οι γονείς εδώ και τρία χρόνια ζητούν ανοιχτά σχολεία με ουσιαστικά μέτρα προστασίας όπως αραίωση των μαθητών ανά τμήμα, δωρεάν, μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, το οποίο υπολείπεται ακόμα και των σχολικών μονάδων, σημείωσε.  Αντί αυτών,  η κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση του αριθμού των μαθητών, με τις συγχωνεύσεις τμημάτων, που εφάρμοσε τον Νοέμβρη και οι οποίες πρέπει να ακυρωθούν.

Ο Π. Κατηφές ανέφερε πως το πρωτόκολλο του 50+1 είναι πρωτόκολλο υπερμετάδοσης και κατήγγειλε πως αυτό το μέτρο, οι λαϊκές οικογένειες το έχουν χρυσοπληρώσει κάνοντας rapid ή μοριακά τεστ σε ιδιωτικά κέντρα. Επισήμανε πως όλη αυτή η διαδικασία αναδεικνύει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να εμπορευματοποιήσει ακόμα περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση χαρατσώνοντας τις λαϊκές οικογένειες και γι’ αυτό οι Ενώσεις Γονέων βρίσκονται σε κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας αυτή την πολιτική.

Δείτε ακόμα...