Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από τη Ρωσία

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, Ρωσία
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από τη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και του κινδύνου να συλληφθούν αυθαιρέτως ή να παρενοχληθούν από τις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

«Αμερικανοί πολίτες που κατοικούν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν από εκεί αμέσως», ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα. «Χρειάζεται αυξημένη προσοχή λόγω του κινδύνου αυθαίρετων συλλήψεων».

«Μην ταξιδεύετε στη Ρωσία», υπογράμμισε η πρεσβεία.

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τους πολίτες τους να αναχωρήσουν από τη Ρωσία. Η προηγούμενη τέτοια δημόσια προειδοποίηση έγινε το Σεπτέμβριο αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε μερική επιστράτευση.

«Ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συλλάβει Aμερικανούς πολίτες με πλαστές κατηγορίες, έχουν ξεχωρίσει Aμερικανούς πολίτες για να τους συλλάβουν και να τους παρενοχλήσουν, τους έχουν αρνηθεί δίκαιη και διαφανή μεταχείριση και τους έχουν καταδικάσει σε μυστικές δίκες ή χωρίς να παρουσιάσουν αξιόπιστα στοιχεία», ανέφερε η πρεσβεία.

Η Ρωσία έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος ενός πολίτη των ΗΠΑ ως υπόπτου για κατασκοπεία, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...