Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο

2 στρατιώτες, ένας Ρώσος και ένας Ρωσόφωνος Ουκρανός με λάφυρα αμερικανικά αντιαρματικά στην πόλη Λιμάν της επαρχίας του Ντονιέσκ
Φώτο Αρχείου / 2 στρατιώτες, ένας Ρώσος και ένας Ρωσόφωνος Ουκρανός με λάφυρα αμερικανικά αντιαρματικά στην πόλη Λιμάν της επαρχίας του Ντονιέσκ

Από τον Λευκό Οίκο εξάλλου έγινε γνωστό σήμερα ότι «εντός των επόμενων ημερών» οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσουμε ότι (οι Ουκρανοί) θα έχουν τα μέσα για να κερδίσουν τη μάχη επί του πεδίου και για αυτό (…) έχουμε ήδη υποσχεθεί περισσότερα από 13 δισεκ. δολάρια ως στρατιωτική βοήθεια για τις ουκρανικές δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις» είπε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, του οργάνου που διαχειρίζεται τα θέματα άμυνας και διπλωματίας στον Λευκό Οίκο.

Ο Κίρμπι δεν έκανε κανένα σχόλιο για την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί στην περιοχή της Χερσώνας, μιας από τις λίγες μεγάλες πόλεις που έχουν καταλάβει η Ρώσοι. «Αφήνουμε τους Ουκρανούς να μιλήσουν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους και για την επιτυχία αυτών των επιχειρήσεων, είτε είναι επιθετικές, είτε αμυντικές», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...