Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι προετοιμάζει εισβολή στην Ουκρανία

Ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS και σύμφωνα με ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, οι κατηγορίες των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ρωσία προετοιμάζει κάποιου είδους πρόσχημα για την εισβολή στην Ουκρανία είναι αβάσιμες και αποτελούν επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης πίεσης προς τη Μόσχα.

«Διαπιστώσαμε ότι κατά τις δηλώσεις των Γραμματέων Τύπου του Λευκού Οίκου και του Υπουργείου Άμυνας κατά τις ενημερώσεις τους στις 14 Ιανουαρίου, αναφέρονται σε υποτιθέμενη προετοιμασία της Ρωσίας για εισβολή στην Ουκρανία. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης ήδη περιγράφουν λεπτομερώς τα σενάρια τέτοιων προκλήσεων, ορίζοντας και τις ημερομηνίες της ενδεχόμενης έναρξης των “επιχειρήσεων”. Ως συνήθως, δεν υπάρχουν στοιχεία», γράφει η ανακοίνωση.

«Τέτοιες δηλώσεις επιβεβαιώνουν την αδιάκοπη πίεση στη χώρα μας. Επιπλέον, επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό: υπάρχει δημιουργία κλίματος, που επαναλαμβανόμενο πολλές φορές από τα ΜΜΕ μετατρέπεται σε κύρια είδηση», ανέφερε η πρεσβεία, προσθέτοντας πως «η Ρωσία είναι κατά του πολέμου. Είμαστε υπέρ μιας διπλωματικής λύσης σε όλα τα διεθνή προβλήματα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας, «από την πλευρά μας, θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε τους συναδέλφους μας για αυτές τις φήμες. Για άλλη μια φορά, δηλώνουμε πως οι συνεχείς κατηγορίες εναντίον μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο σε επίσημο επίπεδο όσο και στα μέσα ενημέρωσης, είναι αβάσιμες. Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασχοληθούν ουσιαστικά για να διασφαλίσουν εγγυήσεις ασφαλείας με βάση τα σχέδια των συμφωνιών που προτείνει η ρωσική πλευρά».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...