Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να προμηθεύσουν το Ισραήλ με «έξυπνες βόμβες» για πλήγματα χειρουργικής ακρίβειας

Κι άλλο λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι ΗΠΑ, με την κυβέρνηση Μπάιντεν να ενημερώνει το Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι σχεδιάζει την παράδοση στο Ισραήλ «έξυπνων βομβών», εκτιμώμενης αξίας 320 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε στις 31 Οκτωβρίου το Κογκρέσο σχετικά με τη σχεδιαζόμενη παράδοση βομβών τύπου SPICE (Smart, Precise Impact, Cost-Effective). Πρόκειται για βόμβες που χρησιμοποιούνται για αεροπορικά πλήγματα χειρουργικής ακρίβειας.

Η WSJ αναφέρει πως έλαβε γνώση της σχετικής αλληλογραφίας, από την οποία προκύπτει πως η θυγατρική της ισραηλινής Rafael Advanced Defence Systems στις ΗΠΑ, η Rafael USA, θα παραδώσει τις βόμβες στη μητρική εταιρία αμυντικών συστημάτων προς χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF).

Αυτά, ενώ οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα συνεχίζονται με τον αριθμό των νεκρών στην πολιορκημένη παλαιστινιακή επικράτεια να έχει ξεπεράσει τις 10.022 από τις 7 Οκτωβρίου. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...