«Οι λαοί με την αυτοτελή πάλη τούς να απαιτήσουν καμία εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο»

Ευρωκοινοβούλιο - Ευρωβουλή - Ευρωπαϊκή Ένωση
Φώτο Αρχείου / Ευρωκοινοβούλιο / Πηγή: Eurokinissi

Στη συζήτηση σχετικά με την «επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε τα παρακάτω:

«Η καταδίκη μας στην εισβολή της καπιταλιστικής Ρωσίας στην Ουκρανία συνδυάζεται με την καταδίκη των κατά συρροή πολεμικών εγκλημάτων των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για σφαίρες επιρροής και πλουτοπαραγωγικές πηγές οδήγησαν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που οι λαοί πληρώνουν με ζωές, προσφυγιά και νέα απογείωση της ήδη υπάρχουσας πράσινης» ακρίβειας. Όλα αυτά 30 χρόνια μετά  την καπιταλιστική παλινόρθωση στη Σοβιετική Ένωση, που ο σοσιαλισμός κατάφερε οι λαοί να ζήσουν για δεκαετίες ισότιμα και ειρηνικά.

Σήμερα, ευρωΝΑΤΟϊκοί εξοπλισμοί και κυρώσεις που επωμίζονται οι λαοί οδηγούν στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και με τη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας με όπλα κι αμερικάνικες βάσεις.

Οι λαοί να μη διαλέξουν πλευρά. Με την αυτοτελή πάλη τούς να απαιτήσουν: καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή στον πόλεμο, κανένας στρατός εκτός συνόρων, ξήλωμα όλων των βάσεων – ορμητηρίων κι αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ με το λαό στην εξουσία.»

Δείτε ακόμα...