Οι λαοί πρέπει να δώσουν την απάντηση τους

Πορεία ΠΑΜΕ για επίσκεψη Πομπεο-συμφωνία για τις βάσεις-Κάψιμο σημαίας ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην Αμερικανική πρεσβεία
Φώτο Αρχείου, Από παλαιότερη πορεία του ΠΑΜΕ στην Αμερικανική πρεσβεία

Βρισκόμαστε σε περιόδους πανδημίας. Σε όλη την χώρα βλέπεις εκατοντάδες θανάτους καθημερινά από τον κορονοϊό.

Το σύστημα υγείας πετσοκομμένο με τεράστιες περικοπές και χωρίς προσωπικό. Οι δάσκαλοι και τα παιδιά στα σχολεία να προσπαθούνε να μάθουνε μέσω της ηλεκτρονικής τηλεδιάσκεψης και η κυβέρνηση να δίνει ψίχουλα για να κάλυψη των αναγκών τους (παροχή σε ιντερνέτ, υπολογιστές, κλπ). Τα μαγαζιά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη μην έχοντας καμία στήριξη και μάλιστα η κυβέρνηση να τους παίρνει και αυτά τα λίγα επιδόματα που είχε δώσει στο πρώτο κύμα lockdown.

Τα πανεπιστήμια κλειστά με τους κυβερνώντες να φέρνουν στο τραπέζι άλλο εάν αντιδραστικό νομοσχέδιο για ένταση της καταστολής δίνοντας μάλιστα 30 εκατομμύρια για αυτή την επιχείρηση ενώ θα μπορούσανε κάλλιστα, όπως είναι και ένα από τα αιτήματα που διεκδικούν οι φοιτητές, να δοθούν για τον εξοπλισμό των πανεπιστήμιων και των σχολών έτσι ώστε να να ξανά ανοίξουνε με πολύ καλές συνθήκες και με τέλεια πρόληψη κατά του κορονοϊού. Οι φοιτητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς με τον αγώνα τους δίνουν απάντηση στο αντιδραστικό – αντιλαϊκό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται την πανδημία για να περνούν ανενόχλητοι τα μέτρα που θέλουν.

Μέσα σε όλη αυτή την άθλια κατάσταση που βιώνουν καθημερινά τα λαϊκά νοικοκυριά η κυβέρνηση και τα συμφέροντα τα οποία υπηρετεί υπογράφουν συμφωνίες για περαιτέρω όξυνση των αντιθέσεων στο Αιγαίο μετατρέποντας την χώρα σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών ανανεώνοντας και χτίζοντας σε ολόκληρη την χώρα βάσεις του ΝΑΤΟ με πρόσχημα την άμυνά της αποσκοπώντας στην πραγματικότητα όμως στην γεωστρατηγική αναβάθμισή της στα πλαίσια των συμμαχιών της.

Η κυβέρνηση δαπανά δισεκατομμύρια για να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και στηρίζει πλήρως τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που εξελίσσονται στη χώρα μας και στις γύρω περιοχές παραχωρώντας μαχητικά αεροσκάφη και πλοία στην υπηρεσία Νατοϊκών ασκήσεων. Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας στέλνονται σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Οι λαοί πρέπει να δώσουν την απάντηση τους, να βάλουν πλώρη για την δικιά τους εξουσία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο Τον Σοσιαλισμό. Αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ τώρα.

Κλείσιμο των βάσεων του θανάτου.

Έξω οι φονιάδες των λαών, ούτε γη ούτε νερό.

Ανδρονιάδης Κωσταντίνος
Αεροπορία 206 ΠΑΥ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...