Οι ομιλίες στη ΔΕΘ ανέδειξαν τη σύμπλευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό που προκύπτει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η σύμπλευσή» τους, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», υπογράμμισε πως στις ομιλίες τους στη Θεσσαλονίκη δεν αμφισβήτησε κανείς τους αυτή την πολιτική, η οποία θυσιάζει στο βωμό των μονοπωλίων την ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών. Δεν αμφισβητήθηκε η πολιτική της ΕΕ και η στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης για μεγαλύτερη εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

«Όταν δεν αμφισβητείς αυτές τις πολιτικές, μοιράζεις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, κάλπικες υποσχέσεις για το λαό, καταφεύγεις σε εμπόριο ελπίδων» είπε, υπενθυμίζοντας πως το ίδιο είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν με τις υποσχέσεις που έδωσε από τη Θεσσαλονίκη.

Σε σχέση με την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ στα άλλα κόμματα για «προοδευτική» διακυβέρνηση, ο Ν. Καραθανασόπουλος θύμισε πως τα ίδια έλεγε το 2014, όμως έκανε κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα ακροδεξιό κόμμα. «Πέρα από αυτό, το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο: Δεν πρόκειται να στηρίξει μια κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτού του συστήματος», σημείωσε. «Η πρόσκληση την οποία έκανε ο κ. Τσίπρας απευθύνεται στη ΝΔ, στην κ. Γεννηματά και στα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου», πρόσθεσε. 

«Μεσσίες δεν υπάρχουν», ξεκαθάρισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, επισημαίνοντας πως αυτό που έχει δείξει και η εμπειρία των πρόσφατων καταστροφών είναι ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό». Γι’ αυτό «πρέπει να οργανώσει την πάλη του και να περάσει στην αντεπίθεση, διεκδικώντας όλα αυτά που του ανήκουν».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...