Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν χωριό στη ρωσική περιοχή Μπριάνσκ

Αμερικανικής κατασκευής πυροβόλο 155mm M777 του ουκρανικού στρατού σε δράση στην περιοχή του Χαρκόβου

Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν χωριό στη ρωσική περιοχή Μπριάνσκ στα σύνορα με την Ουκρανία νωρίς σήμερα, όπως ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μία ημέρα μετά την έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή.

«Το πρωί, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν το χωριό Κουρκοβίτσι στην περιοχή του δήμου Σταροντούμπσκι», ανέφερε ο κυβερνήτης του Μπριάνσκ Αλεξάντρ Μπόγκομαζ σε ανάρτηση στο κανάλι του στο «Telegram». «Δεν υπάρχουν θύματα. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, ξέσπασε πυρκαγιά σε μια από τις κατοικίες. Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας βρίσκονται στο σημείο», ανέφερε.

Χθες, μια εμπορευματική αμαξοστοιχία των ρωσικών σιδηροδρόμων εκτροχιάστηκε μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στις γραμμές στην ίδια περιοχή. Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε ανάμεσα στην πόλη του Μπριάνσκ και την πόλη Ουνέτσα.

Σε χωριστή ανακοίνωσή της, η δημόσια εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων εξήγησε ότι η μηχανή του τρένου έπιασε φωτιά μετά τον εκτροχιασμό της. Η εταιρεία ανέφερε επίσης πως, εκτός από τη μηχανή του τρένου, έχουν εκτροχιαστεί επτά βαγόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...