Οι πολεμικές προετοιμασίες, “ρουτίνα” για τους ιμπεριαλιστές

Ρωσικό βομβαρδιστικό tu-160

Στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων προστίθεται άλλο ένα επεισόδιο.

Δυο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 που είναι ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα πραγματοποίησαν πτήση πάνω από τα διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η πτήση αυτή έγινε στο πλαίσιο εκπαιδευτικών πτήσεων. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι σε διάφορες φάσεις της πτήσης τα ρωσικά βομβαρδιστικά συνόδευαν μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Φινλανδίας, της Δανίας, της Πολωνίας και της Σουηδίας.

Όπως ανακοινώθηκε, η πτήση ήταν μια πτήση ρουτίνας. Πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλους τους διεθνούς κανονισμούς των αεροπορικών πτήσεων και διήρκεσε οκτώ ώρες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα εν λόγω αεροσκάφη πραγματοποιούν συστηματικά πτήσεις πάνω από την Αρκτική, τον Βόρειο Ατλαντικό, την Μαύρη Θάλασσα και την Βαλτική Θάλασσα. Ωστόσο μια σειρά χώρες του ΝΑΤΟ θεωρούν την πολιτική αυτή των πτήσεων ως πολεμοχαρή.

Το υπερηχητικό πυραυλοφόρο βομβαρδιστικό Tu-160 (Blackjack κατά το ΝΑΤΟ) είναι το πιο βαρύ βομβαρδιστικό σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία των ανοιχτών πηγών το μέγιστο βάρος απογείωσης είναι 270 τόνοι, η μέγιστη ταχύτητα στην στρατόσφαιρα είναι 2.200 Km/h. Το βομβαρδιστικό μπορεί να μεταφέρει 12 πυραύλους τύπου κρουζ με πυρηνικές κεφαλές, ενώ έχει τετραμελές πλήρωμα.

Πτήσεις…”ρουτίνας”

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει την Τρίτη, ότι δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev, Tu-22M3 πραγματοποίησαν πτήση ρουτίνας, διάρκειας τεσσάρων ωρών, πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Θάλασσας Μπάρεντς και την Νορβηγική Θάλασσα. Με αυτό ανάγκασαν την Νορβηγία σηκώσει τα μαχητικά της για να τα συνοδεύσουν. Επίσης την Τρίτη ανακοίνωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη που ανήκουν στον Στόλο της Βαλτικής συμμετείχαν σε ναυτικές ασκήσεις στην Βαλτική Θάλασσα.

Βαλτική Θάλασσα

Τις ίδιες μέρες Νατοϊκός στολίσκος είχε κοινή άσκηση με Φιλανδικό Ναυτικό στην ίδια περιοχή. Ενώ το περασμένο Σάββατο Ρωσικά SU-27 αναχαίτισαν Βελγικό F16 στη Βαλτική Θάλασσα.

Όσο κι αν θέλουν να παρουσιάσουν όλες αυτές τις ενέργειες σαν “ρουτίνα”, η πραγματικότητα είναι εδώ. Καθημερινά οξύνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας και σε αυτό συνηγορούν σωρεία παραδειγμάτων. Ο ανταγωνισμός αυτός δεν έχει καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, ίσα ίσα. Ο λαός τελικά θα την πληρώσει. Γιατί…όταν στον βούρκο μαλώνουν τα βουβάλια…την πληρώνουν τα βατράχια.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...