Οι ρωσικές απειλές χρήσης πυρηνικών όπλων πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, δηλώνει η Γερμανίδα ΥΠΕΞ

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ

Οι απειλές από τον Ρώσο πρόεδρο για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων «πρέπει να ληφθούν ακόμη πιο σοβαρά υπόψη σε περίοδο ενός θερμού πολέμου», δήλωσε η υπουργός Αναλένα Μπέρμποκ, αναφερόμενη στην ανησυχία των πολιτών για τον κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης.

«Μια πυρηνική δύναμη διεξάγει έναν βάναυσο επιθετικό πόλεμο στην πόρτα μας. Αν αυτό κάποιον δεν τον τρομάζει, τότε είτε λέει ψέματα είτε δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση», δήλωσε η Αν. Μπέρμποκ σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο. Εξέφρασε την κατανόησή της για την ανησυχία των πολιτών «μιας χώρας η οποία μπόρεσε για τόσο καιρό να ζήσει ειρηνικά». Δεν είναι διαφορετικό για μένα, παραδέχθηκε η υπουργός.

Αναφερόμενη στην απόφαση για παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία, η Αν. Μπέρμποκ δήλωσε ότι «ως κυβέρνηση, έχουμε όμως χρέος να μην αποφασίζουμε με βάση τις φωνές από έξω, αλλά στη βάση της ευθύνης για το μέλλον της χώρας μας». «Σε αυτή την ευθύνη», συνέχισε, «περιλαμβάνεται και η συμπαράσταση στην Ουκρανία, η οποία υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή ασφάλεια – ακόμη και αν και για εμένα κάποιες αποφάσεις δεν είναι εύκολες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...