Οι Ρώσοι γερουσιαστές καλούν τους ευρωβουλευτές να καταδικάσουν δημόσια τις πράξεις βεβήλωσης του Κορανίου

Russian-Federation-Council-Speaker-Valentina-Matviyenko-TASS.jpg
Russian-Federation-Council-Speaker-Valentina-Matviyenko-TASS.jpg

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Valentina Matviyenko δήλωσε στο λογαριασμό της στο Telegram σήμερα Σάββατο ότι οι Ρώσοι γερουσιαστές καλούν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταδικάσουν δημόσια τη βεβήλωση του Κορανίου στη Σουηδία και την Ολλανδία και να λάβουν μέτρα για την προστασία των πιστών και την ευθύνη των δραστών.

«Οι Ρώσοι γερουσιαστές καλούν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταδικάσουν δημόσια τις ενέργειες των ριζοσπαστικών εξτρεμιστών ως επίδειξη θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και να λάβουν μέτρα για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων και των εκπροσώπων άλλων θρησκειών και να φέρουν τους ένοχους ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε η Matviyenko.

Η Πρόεδρος ότι οι συνάδελφοί της εξέφρασαν αποφασιστική διαμαρτυρία για τις πρόσφατες ισλαμοφοβικές ενέργειες στη Σουηδία και την Ολλανδία κατά την τελευταία συνάντηση.

«Υποστηρίζω πλήρως τους συναδέλφους μου και θεωρώ τη βεβήλωση του Κορανίου πράξη βαρβαρότητας και ξενοφοβίας», είπε η Matviyenko.

Σημείωσε ότι η Ρωσία είναι μια μοναδική χώρα, όπου άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκειών ζουν ειρηνικά και με σεβασμό ο ένας για τον άλλον εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με την Πρόεδρο, «η βεβήλωση του Κορανίου συγκλονίζει όχι μόνο τους μουσουλμάνους, αλλά τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών της Ρωσίας».

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε ιδιαίτερα εξοργισμένοι από την απουσία αντίδρασης στις ενέργειες εξτρεμιστών από κυβερνήσεις και κοινοβούλια ευρωπαϊκών κρατών”, κατέληξε η Matviyenko.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...