Οι βάσεις που παραχωρoύνται με την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία συμμετέχουν στο αιματοκύλισμα των λαών

Τον ισχυρισμό ότι «η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία είναι αμυντική συμφωνία», κατέρριψε με συγκεκριμένα επιχειρήματα ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή, για την κύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις.

Φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, ανέδειξε ότι οι στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις, που παραχωρούνται από τις ελληνικές κυβερνήσεις στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς, εξυπηρετούν τα πολεμικά τους σχέδια στην ευρύτερη περιοχή. «Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και σε άλλες χώρες του πλανήτη, με εκατομμύρια νεκρούς και σακατεμένους ήταν πόλεμοι αμυντικοί»; έθεσε το ερώτημα ο Θ. Παφίλης.

«Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί ο χάρτης της Ελλάδας, με τις ΝΑΤΟικές βάσεις από τον Βορρά μέχρι τον Νότο και από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, είναι χώρα ειρήνης και σταθερότητας ή προκεχωρημένο φυλάκιο;» επισήμανε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε την υποκρισία όλων των αστικών κομμάτων που τώρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία κάνουν λόγο για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, ενώ στην ανάλογη εισβολή που έγινε στη Γιουγκοσλαβία, δεν έβγαλαν τσιμουδιά. 

Ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε και τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, καθώς ως κυβέρνηση είχε σπεύσει να δώσει προς χρήση τις νέες βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο κ.α., πριν ακόμα υπογραφεί η Συμφωνία και τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση για επιμέρους ζητήματα και δηλώνει ότι δεν είναι δεδομένος, την ώρα που είχε υπογράψει όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για την ενίσχυσή του και την περικύκλωση της Ρωσίας. 

Επισήμανε ότι το ΝΑΤΟ σε αντίθεση με τον ισχυρισμό των αστικών κομμάτων, δεν προστατεύει ούτε αποτελεί εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας από την Τουρκία, φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση τους την περίοδο των Ιμίων, αλλά και σήμερα με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, την παραβίαση του εναέριου χώρου, αλλά και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας. 

Υπογραμμίζοντας ότι το πραγματικό δίλημμα είναι «ή με τους δολοφόνους ή με τους λαούς», τόνισε πως το ΚΚΕ είναι με τους λαούς «μέση λύση δεν υπάρχει. Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί», κατέληξε ο Θ. Παφίλης. 

Δείτε ακόμα...