Οι υπουργοί άμυνας ΗΠΑ και Ουκρανίας συζήτησαν για την παράδοση και άλλων συστημάτων HIMARS

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στις ΗΠΑ...

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ συζήτησαν για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία σε πρόσφατη τηλεφωνική τους συνομιλία, σχετικά με την πρόσθετη προμήθεια  πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Τρίτη.

«Ο Υπουργός Άμυνας Lloyd J. Austin III μίλησε με τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας Oleksii Reznikov σήμερα για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης της Ομάδας Άμυνας της Ουκρανίας για τη συνεχιζόμενη βοήθεια στην Ουκρανία, που περιλαμβάνει την πρόσφατη δέσμευση των ΗΠΑ για πρόσθετα συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS),» ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Τοντ Μπρέισελ.

Ο Όστιν διαβεβαίωσε τον Ρέζνικοφ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνταν όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να παραδώσουν εξοπλισμό στην Ουκρανία, αναφέρει η δήλωση.

Ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Αντρέι Γιέρμακ, δήλωσε στις 24 Ιουλίου ότι βουλευτές των ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να παράσχουν έως και 30 συστήματα και πυρομαχικά HIMARS.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...