ΟΗΕ: Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια οι πρόσφυγες από την Ουκρανία

ukraine

Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες προστέθηκαν σε ένα 24ωρο στα τρία εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ουκρανία για να γλιτώσουν από τις μάχες μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στις 24 Φεβρουαρίου στη χώρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο ΟΗΕ έχει επίσης καταγράψει περίπου 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους στο εσωτερικό της χώρας.

3.169.897 πρόσφυγες

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) έχει καταγράψει ακριβώς 3.169.897 πρόσφυγες στον σχετικό ιστότοπό του γύρω στις 12:30 ώρα Ελλάδος. Αυτοί είναι κατά 106.802 περισσότεροι από την προηγούμενη καταμέτρηση της χθεσινής ημέρας.

Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να θέλουν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, σύμφωνα τις πρώτες προβλέψεις του ΟΗΕ.

Πριν από την σύγκρουση, ο πληθυσμός της Ουκρανίας ανερχόταν σε περισσότερα από 37 εκατομμύρια στις περιοχές που ελέγχει το Κίεβο –στις οποίες δεν περιλαμβάνονται η Κριμαία, ούτε οι ζώνες στο ανατολικό τμήμα της χώρας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών.

Τον μεγαλύτερο όγκο προσφύγων αντιμετωπίζει η Πολωνία, η Ρουμανία, η Μολδαβία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία αλλά και ένα μικρό ποσοστό η Ρωσία και η Λευκορωσία.

Με πληροφορίες από: news247

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...