Οικονομικές σχέσεις Ρωσίας και ΕΕ

Την εξασφάλιση, μέσω διαλόγου, των οικονομικών σχέσεων Ρωσίας- ΕΕ παρά την απειλή νέων κυρώσεων από την ΕΕ λόγω Ναβάλνι, τόνισε ο Φιλανδός ΥΠΕΞ, Πεκα Χααβιστο, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, χτες στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Χααβιστο ανέφερε ότι οι επιχειρηματικοί, εμπορικοί, οικονομικοί δεσμοί που εξακολουθούν να συνδέουν την Ρωσία και την ΕΕ, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για διάλογο.Από την πλευρά του ο Λαβρόφ επισήμανε ότι συμφωνεί, αλλά οι Βρυξέλλες εμποδίζουν τους οικονομικούς δεσμούς να αναπτυχθούν χρησιμοποιώντας κυρώσεις για διάφορους λόγους.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με αναλυτές στον Ρωσικό Τύπο, οι νέες κυρώσεις πιθανά θα στραφούν σε πρόσωπα και όχι σε τομείς της οικονομίας, ούτε κατά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Στο ίδιο μήκος κλίματος κινήθηκε και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας, Πέτερ Αλτμαιερ, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο, τόνισε την στρατηγική συνεργασία Ρωσίας και Γερμανίας υπενθυμίζοντας ότι οι γερμανικές εταιρείες δεν εγκατέλειψαν την Ρωσία και πως το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών στηρίζει την οικονομική πολιτική διαλόγου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...