Οικονόμου: Αν η τουρκική πλευρά υποβάλει αίτημα συνάντησης ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Ερντογάν θα απαντηθεί θετικά

Δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, όμως, αν υποβληθεί σχετικό αίτημα από την τουρκική πλευρά θα απαντηθεί θετικά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε μια περίοδο που εκκρεμεί ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών και γίνεται προσπάθεια να «τρέξουν» οι διευθετήσεις στην περιοχή για χάρη της συνοχής του ευρωατλαντικού στρατοπέδου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ.  Ερντογάν δήλωσε ότι θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (14-27 Σεπτέμβρη) την ερχόμενη βδομάδα στη Νέα Υόρκη.

«Μέχρι στιγμής τα προγράμματα των δυο ηγετών δείχνουν ότι δεν συμπίπτει η παρουσία τους στις ΗΠΑ, δεν έχει αλλάξει προσώρας αυτό» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Αν παρατείνει το πρόγραμμά του ο κ. Ερντογάν στις ΗΠΑ -δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν θα είναι εκεί νωρίτερα- και υποβληθεί τέτοιο αίτημα, θα εξεταστεί διπλωματικά και νομίζω θα απαντηθεί θετικά. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι καινούριο».

Δείτε ακόμα...