Οκτώ φορές ισόβια στον ψευτογιατρό

Οκτώ φορές ισόβια κάθειρξη, ποινή κάθειρξης 50 χρόνων και συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον Νίκο Κοντοστάθη, τον αποκαλούμενο και ψευτογιατρό. Ο Dr Kontos θα οδηγηθεί στη φυλακή καταδικασμένος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μεταξύ άλλων για έξι ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες.

Το πρωτοδικείο ομόφωνα επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από επτά ανθρωποκτονίες στις οποίες καταδικάστηκε και ποινή 12 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί. Επίσης του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα σε ανηλίκους των 10 χρόνων και χρηματικής ποινής 18.000 ευρώ για το αδίκημα της απάτης. Επίσης ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και 20.000 ευρώ για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, ποινή φυλάκισης των δύο χρόνων και των 15.000 ευρώ για πλαστογραφία, ποινή φυλάκισης δύο χρόνων και χρηματικής ποινής 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και ποινή φυλάκισης ενός χρόνου για υπεξαγωγή μνημείου.

Ομόφωνα δικαστές και ένορκοι αποφάνθηκαν πως ο Dr. Kontos εν γνώση του οδήγησε στο θάνατο επτά ασθενείς του (ανθρωποκτονία εκ προθέσεως), ενώ το ίδιο επιχείρησε να πράξει για ακόμη έξι, δίχως να τα καταφέρει, παρά τις προθέσεις του (απόπειρα ανθρωποκτονίας). Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε και για το κακούργημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών. Ως προς τους συγκατηγορούμενους του, το δικαστήριο, ομόφωνα αθώωσε και τους 16, ανάμεσά τους γιατροί, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, αλλά και μια μοναχή.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...