Όλαφ Σολτς: Η ΕΕ θα διατηρήσει τις κυρώσεις εάν η ειρηνευτική συνθήκη υπογραφεί με τους όρους της Ρωσίας

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς (Olaf Scholz) στη Λιθουανία επιθεωρεί τα Γερμανικά στρατεύματα που στρατοπεδεύουν στα σύνορα με τη Ρωσία - Ιούνιος 2022
Φώτο Αρχείου / Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς (Olaf Scholz) στη Λιθουανία επιθεωρεί τα Γερμανικά στρατεύματα που στρατοπεδεύουν στα σύνορα με τη Ρωσία – Ιούνιος 2022

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα διατηρήσει τις κυρώσεις, που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την κατάσταση στην Ουκρανία, εάν η Μόσχα και το Κίεβο υπογράψουν ειρηνευτική συνθήκη με τους όρους της Ρωσίας, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε άρθρο του για την Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

“Η νέα πραγματικότητα είναι ότι η ΕΕ έχει επίσης εδραιωθεί. Αντέδρασε στη ρωσική επιθετικότητα αρκετά ομόφωνα και επέβαλε άνευ προηγουμένου σκληρές κυρώσεις”, είπε ο Σολτς. «Ξέραμε από την αρχή ότι θα πρέπει ενδεχομένως να διατηρήσουμε αυτές τις κυρώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Και είναι επίσης σαφές ότι ούτε μία από αυτές τις κυρώσεις δεν θα αποσυρθεί σε περίπτωση ειρήνης, που θα υπαγορεύεται από τη Ρωσία», συνέχισε. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μια συμφωνία με την Ουκρανία για τη Ρωσία από αυτόν που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός από τους Ουκρανούς».

“Θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία για όσο διάστημα θα χρειαστεί αυτή την υποστήριξη: οικονομική, ανθρωπιστική, οικονομική και με αποστολές όπλων. Ταυτόχρονα, εγγυόμαστε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει μέρος του πολέμου”, ισχυρίστηκε ο Σολτς.

Δείτε ακόμα...