Όλες οι κυβερνήσεις λήστεψαν τον ιδρώτα και τα λεφτά των εργαζομένων μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία

Στη λαϊκή ρήση «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» παρέπεμψε για τη στάση της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί τον τομέα απονομής των συντάξεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ,  Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή επί της σχετικής τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων.

Όπου «κλέφτης» – είπε ο Θ. Παφίλης – είναι όλες οι κυβερνήσεις που καταλήστευσαν εδώ και χρόνια τον ιδρώτα, τα λεφτά και το αίμα του λαού και των εργαζομένων, τζογάρισαν τα αποθεματικά στο χρηματιστήριο, λήστεψαν σε μια νύχτα δισεκατομμύρια χρήματα του λαού με το PSI, τσάκισαν τις συντάξεις και τους μισθούς για να χρηματοδοτούν τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Και όπου «νοικοκύρης» είναι ο λαός, οι εργαζόμενοι, γενιές ολόκληρες που δούλεψαν και πλήρωναν μια ζωή τις εισφορές τους για να στηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τον κοινωνικό χαρακτήρα των οποίων κατεδαφίζουν βήμα – βήμα, όλες οι κυβερνήσεις.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, που στην πραγματικότητα είναι σαν ολόκληρο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την απόδοση των συντάξεων προς όφελος των δικηγορικών και λογιστικών γραφείων, είπε.

Σχολιάζοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης που δεν προσλαμβάνει μόνιμους εργαζόμενους γιατί στο μέλλον δεν θα χρειάζονται, επισήμανε το παράδειγμα της Υγείας, όπου η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών αποδείχθηκε θανατηφόρο για την πλειοψηφία του λαού εν μέσω πανδημίας. Κατήγγειλε την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να θεωρεί κόστος ό,τι αφορά στις λαϊκές ανάγκες και να προτιμά να πεθαίνει κόσμος αντί να προσλάβει προσωπικό στα νοσοκομεία ενώ με αυτή την πολιτική θησαυρίζει το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, υπογράμμισε ότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αφού καθιστά τη δικαιοσύνη πιο φιλική στους επενδυτές, εχθρική και απρόσιτη για το λαό.

Δεν κάνετε το ίδιο για τις λαϊκές υποθέσεις, σημείωσε ο Θ. Παφίλης φέρνοντας ως παράδειγμα την πολύχρονη αναμονή των εργαζομένων που διεκδικούν δεδουλευμένα ή αποζημιώσεις.

Σημείωσε πως η δικαιοσύνη είναι ταχύτατη, στην κήρυξη παράνομων απεργιών  και υπενθύμισε ότι εν μέσω καραντίνας, άνοιξαν τα δικαστήρια για να βγάλουν παράνομες και καταχρηστικές τρεις απεργίες εργαζομένων.

Η δικαιοσύνη δεν είναι ουδέτερη, ούτε ανεξάρτητη από τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζονται και τη σκληρή ταξική πολιτική που εφαρμόζεται, σημείωσε.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...