Όλοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας το μήνυμα από το μεγάλο συλλαλητήριο

«Ολοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας, το μήνυμα που στέλνει το μεγάλο συλλαλητήριο που ξεκινά σε λίγη ώρα, στον κόμβο της Στροφυλιάς στην Εύβοια από πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας.

Εργαζόμενοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι από τα καμένα χωριά της Εύβοιας και των γύρω περιοχών, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους της Αθήνας διαδηλώνουν αυτή την ώρα την αποφασιστικότητά τους να μείνουν στον τόπο τους να μείνουν στα χωριά τους, διεκδικώντας μέτρα με 100% αποζημίωση των κόπων μιας ζωής που χάθηκαν σε μια στιγμή, εξαιτίας της γύμνιας του κράτους να τους προστατέψει. 

Διεκδικούν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια και σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά και ουσιαστικά μέτρα αντιπυρικής προστασίας και πρόληψης, για να μην καίγεται ο λαός το καλοκαίρι και να μην πνίγεται τον χειμώνα. Για να μην παραγραφούν το έγκλημα και οι αυτουργοί του: Ολες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης. 

Θέση έχουν πάρει από νωρίς, πυρόπληκτοι κάτοικοι με τα πανό τους αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις περσινές πλημμύρες και ακόμα δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους. Χαρακτηριστικό το πανό των κατοίκων Ληλαντίου που αναγράφει:  «Αποζημίωση όλων στο 100% – Αντιπλημμυρικά έργα τώρα». Το πανό της Επιτροπής Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυροπλήκτων Ιστιαίας αναγράφει: «Το καλοκαίρι καιγόμαστε, τον χειμώνα πνιγόμαστε – Πάρτε μέτρα στήριξης τώρα». 

Το πανό της Επιτροπής Πυρόπληκτων Κηρίνθου αναγράφει: «Μήνυμα 112: Δέντρα εκκενώστε την Β. Εύβοια, έρχονται οι επενδυτές». 

Το πανό της Επιτροπής Πληγέντων Βασιλικών – Τσαπουρνιάς αναγράφει: «Με αποφασιστικότητα παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας». 

Στο χώρο έφθασε πριν από λίγο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Παραβρίσκεται ακόμα, αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στερεάς – Εύβοιας με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη περιφερειακό σύμβουλο. 

Νωρίτερα, στο χώρο κατέφθασαν τα πούλμαν από την Αθήνα με τα συνδικάτα που εκφράζουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων στον αγώνα των πυρόπληκτων κατοίκων της Β. Εύβοιας. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...