Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δένδια με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/ Πηγή: EUROKINISSI

Συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Burak Özügergin, πραγματοποίησε, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις ενόψει και της προοπτικής επίσκεψης του κ. Δένδια στην Τουρκία στις 14 Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει αποχή από προκλητικές ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας δε βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται πως χθες, μετά την εν λόγω συνεδρίαση η Τουρκία έθεσε θέμα «τουρκικής» μειονότητας, καλώντας την Ελλάδα να σταματήσει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της αλλά και την απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των προσφύγων.

Από την πλευρά της η Άγκυρα ισχυρίστηκε πως απευθύνει εκκλήσεις για διάλογο προς την Αθήνα, αλλά η ελληνική πλευρά έχει αυξήσει την εχθρική συμπεριφορά. Εκτός αυτών γίνεται αναφορά και στην Κύπρο, για την οποία αναφέρεται ότι είναι απαραίτητο οι μόνιμες λύσεις που βασίζονται στην ισότητα να μπουν στην ατζέντα, ως βάση για δύο ανεξάρτητα κράτη.

Διπλωματικές συναντήσεις που παρά τις αντιθέσεις των δυο αστικών τάξεων που σχετίζονται με το ρόλο της καθεμιάς στην λεία των ενεργειακών πόρων, αμφότερες με τις αντίστοιχες αντιθέσεις, δεν αμφισβητούν τη στρατηγική συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, Ανατ. Μεσόγειο υπό την ‘σκέπη’ των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.

Μια στρατηγική που ‘φουσκώνει τους Ασκούς του Αιόλου” της Τουρκικής προκλητικότητας στην αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Δείτε ακόμα...