Ολοκλώθηκε η συμμετοχή της Φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ στην Επιχείρηση «CLEMENCEAU 22»

Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ στην επιχείρηση «CLEMENCEAU 22»

Από την Τετάρτη 2  έως και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ συμμετείχε οργανικά ενταγμένη στη Δύναμη του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle’s, (Task Force 473) στο πλαίσιο της επιχείρησης «CLEMENCEAU 22». Κατά το πιο πάνω διάστημα η δύναμη έπλευσε στην θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης και μετά την ένταξη της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ, η Δύναμη TF 473 συνενώθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Αδριατικής με την Δύναμη του Αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ USS HARRY S. TRUMAN, καθώς και με την Δύναμη του Ιταλικού Αεροπλανοφόρου CAVOUR, που προηγουμένως συμμετείχαν στην δραστηριότητα με την επωνυμία «NEPTUNE STRIKE – 22».

Επιπλέον, της συμμετοχής του «Αδρίας», την Δευτέρα 07 και την Τρίτη 08 Φεβρουαρίου 2022 και κατά την εξέλιξη της επιχείρησης «CLEMENCEAU 22», εκτελέστηκαν:

• Συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) νοτίως της Κρήτης με την συμμετοχή του Υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ σε αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου.

• Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Πεδίο Βολής “ΚΑΡΑΒΙΑ” από Μαχητικά Αεροσκάφη (Α/Φ) RAFALE Λτου CHARLES DE GAULLE με κατάδειξη από 2 Ελληνικά Μαχητικά Α/Φ F-4.

Με λίγα λόγια, ενώ στη Βουλή συζητιέται η σύμβαση για την κατασκευή των τριών νέων φρεγατών, που θα στοιχίσουν «ο κούκος αηδόνι» για τον ελληνικό λαό, οι παλαιότερες αυτών όπως ο «Αδρίας» δείχνουν ποια θα είναι η κύρια αποστολή και των επόμενων: συμμετοχή στην εφαρμογή ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ -ΕΕ – ΓΑΛΛΙΑΣ.

Δείτε ακόμα...