Ομάδα G7: Συμφώνησαν σε αποστολή επιπλέον όπλων στην Ουκρανία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των 7 (G7) συμφώνησαν σήμερα στην αποστολή επιπλέον στρατιωτικού εξοπλισμού και χρηματικών πόρων, στην Ουκρανία, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο «λάδι στη φωτιά» του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Σύμφωνα με το κείμενο κοινού ανακοινωθέντος της Συνόδου των ΥΠΕΞ, που έγινε στο Βερολίνο, η Ομάδα των 7 καταδικάζουν, επίσης, τις «φρικαλεότητες που διαπράττονται από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία» και δηλώνουν ότι οι υπεύθυνοι «θα πρέπει να λογοδοτήσουν», ενώ ζητούν και την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 επιβεβαιώνουν την ανάγκη αυξημένης βοήθειας προς τις χώρες που υποδέχονται πρόσφυγες από την Ουκρανία και ισχυρίζονται ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις χώρες αυτές και με την υποδοχή εκ μέρους τους περισσότερων προσφύγων.

Παρών στην σύνοδο της G7 ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι συζήτησε με τους ομολόγους του την ενίσχυση της στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...