Ωμή παραδοχή Ζελένσκι για τον φασιστικό χαρακτήρα και τη δράση του Τάγματος Αζόφ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Σε μια ωμή παραδοχή για τον χαρακτήρα και τη δράση των φασιστικών ταγμάτων «Αζόφ» προέβη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγες μόλις ημέρες πριν μιλήσει ως προσκεκλημένος στο ελληνικό Κοινοβουλιο.

Συγκεκριμένα, ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Fox», απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τάγμα Αζόφ, είπε χαρακτηριστικά ότι «το Αζόφ είναι αυτό που είναι και υπερασπίστηκαν την πατρίδα. Όλα αυτά τα τάγματα ενσωματώθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι μαχητές του Αζόφ δεν δρουν πλέον αυτόνομα αλλά είναι στις τάξεις του ουκρανικού στρατού».

«Θέλω να ξεκαθαρίσετε κάτι για εμάς. Υπάρχουν αναφορές και εκθέσεις για το Τάγμα Αζόφ που λέγεται ότι είναι ένας ναζιστικός παραστρατιωτικός οργανισμός στη χώρα σας και υπάρχουν εκθέσεις ότι έχουν προβεί σε θηριωδίες. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι Αμερικάνοι πολίτες για ουκρανικές μονάδες όπως το τάγμα Αζόφ;», ρώτησε τον Βολοντίμιρ Ζελέλνσκι ο δημοσιογράφος του FOX News.

Ο Ζελένσκι όχι απλώς δεν αρνήθηκε, αλλά επιβεβαίωσε τον νεοναζιστικό χαρακτήρα του τάγματος Αζόφ, όπως και το γεγονός ότι είναι οργανικά ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό, κάτι που άλλωστε έχει επιβεβαιωθεί από φωτογραφίες που στρατιώτες φέρουν ναζιστικά σύμβολα στις στολές τους.

Άραγε στην ομιλία του στην ελληνική Βουλή, ως προσκεκλημένος από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο Ζελένσκι θα μιλήσει για τους… «πατριώτες» φασίστες του Αζόφ…

Υπενθυμίζεται ότι σε ερωτήσεις του «Ριζοσπάστη» στις ενημερώσεις συντακτών από το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τη δράση των φασιστών του Αζόφ, η ηγεσία του υπουργείου απαντούσε με «ουδέν σχόλιον»…

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...