Ισόβια στον Μπ. Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς

EUROKINISSI

Την ποινή των ισοβίων για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς και κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών για τη θανάτωση του σκύλου και για τα δύο πλημμελήματα που κατηγορούνταν, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον δολοφόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Επίσης, του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για τη θανάτωση του ζώου.

Σημειώνεται πως η Εισαγγελέας είχε προτείνει να του επιβληθεί για τη δολοφονία της Καρολάιν η ποινή της ισόβιας κάθειρξης καθώς, όπως είπε, «πιο δίκαιη ποινή δεν υπάρχει» ενώ είχε ζητήσει να του επιβληθεί για τη θανάτωση του ζώου κάθειρξη δ10 ετών και από άλλα δύο έτη για τις πλημμεληματικές ψευδείς καταθέσεις όπως και χρηματική ποινή. Τέλος, το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα από την πλευρά του κατηγορουμένου για τη χορήγηση των ελαφρυντικών της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του προτέρου σύννομου βίου, που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Ο Αναγνωστόπουλος κρίθηκε από το δικαστήριο ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021. Μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, οι ένορκοι έκριναν ότι ο 33χρονος θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου καθώς επίσης και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Σημειώνεται πως απορρίφθηκαν τόσο το αίτημα για εξαίρεση της κατάθεσης της συμβούλου ψυχικής υγείας του θύματος και του καθ’ ομολογίας δολοφόνου της, Ελένης Μυλωνοπούλου, όσο και τον ισχυρισμό περί βρασμό ψυχικής ορμής.

Δείτε ακόμα...