Οργάνωση και αγώνας για να ξηλωθούν όλοι οι αντεργατικοί -αντιασφαλιστικοί νόμοι ΕΕ και κυβερνήσεων

Ευρωκοινοβούλιο - Ευρωβουλή - Ευρωπαϊκή Ένωση
Φώτο Αρχείου / Ευρωκοινοβούλιο / Πηγή: Eurokinissi

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με τη «θέσπιση ευρωπαϊκού αριθμού κοινωνικής ασφάλισης» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, ανέφερε τα εξής:

«Ο αντιδραστικός σχεδιασμός της ΕΕ μεθοδεύει μισθούς γαλέρας, διαρκή κινητικότητα από κράτος σε κράτος που προκλητικά Κομισιόν και κυβερνήσεις αποκαλούν “δίκαιη”. H μεταφορά των ανύπαρκτων “ασφαλιστικών δικαιωμάτων” από χώρα σε χώρα αποσκοπεί στο να διευκολυνθεί το διακρατικό τζογάρισμα των εισφορών των εργαζομένων προκειμένου να πριμοδοτούνται από το δικό τους υστέρημα με εγγυημένα κεφάλαια οι “πράσινοι” και ψηφιακοί μονοπωλιακοί όμιλοι.

Στην Ελλάδα με την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων της ΝΔ, σε συνέχεια του εκτρώματος Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, απαλλάσσονται κράτος κι εργοδοσία  από τις ευθύνες τους, ενώ ο ασφαλισμένος ξέρει μόνο τι εισφορές θα δίνει αλλά ποτέ πόση σύνταξη θα πάρει. Τα μόνα δεδομένα για το λαό είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η δραματική μείωση των συντάξεων, οι καθυστερήσεις καταβολής που δεν ξεπληρώνονται με τα χριστουγεννιάτικα φιλοδωρήματα πενταροδεκάρες που ούτε για αστείο δεν καλύπτονται η ενεργειακή ακρίβεια, οι ανατιμήσεις σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, η εκτόξευση των ενοικίων.

Οι εργαζόμενοι με οργάνωση κι αγώνα να διεκδικήσουν να ξηλωθούν όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί νόμοι για αυξήσεις συντάξεων και επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης.»

Δείτε ακόμα...