Ιταλοί: οργισμένοι με την ΕΕ

Ιταλία

Η ιμπεριαλιστική φύση της ΕΕ αποκαλύπτεται εκκωφαντικά τώρα που οι λαοί βιώνουν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Δισεκατομμύρια ευρώ αποδεσμεύονται για την ενίσχυση των μονοπωλίων, τη στιγμή που οι λαοί μετράνε χιλιάδες θύματα και έρχονται αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις στις δομές υγείας.

Στην Ιταλία, που ο λαός της δοκιμάζεται περισσότερο από όλους, καθώς τα θύματα της τραγωδίας έχουν φτάσει τα 6.820 και η βοήθεια από την ΕΕ είναι μηδενική, η οργή ξεχειλίζει

Στη χώρα που είναι μέλος της ΕΕ της “αλληλεγγύης”, οι μόνες χώρες που έχουν στείλει υγειονομικό υλικό και προσωπικό είναι η Κίνα, η Κούβα και η Ρωσία.

Η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε βοήθειας που καταλογίζουν στις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης, έχει προκαλέσει πρωτοφανές κύμα αγανάκτησης εναντίον της ΕΕ.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αποτέλεσε η κίνηση των Βρυξελλών να απαγορεύσουν πτήση ρωσικού αεροσκάφους που μετέφερε βοήθεια για τον ιταλικό λαό, πάνω από τον πολωνικό εναέριο χώρο.

Έτσι, στελέχη της τοπικής διοίκησης και πολίτες σε διάφορους δήμους αρχίζουν να κατεβάζουν τις σημαίες της ΕΕ και να αναρτούν στη θέση τους σημαίες της Ρωσίας και της Κίνας.

Οι κινήσεις αυτές, αν και εκδηλώνονται σε τοπικό επίπεδο -το Ιταλικό κράτος μένει σταθερό στις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις- αντανακλούν ένα ευρύ ρεύμα της ιταλικής κοινωνίας κατά της ΕΕ.

Από την εμπειρία που συσσωρεύεται, διαπιστώνει πως, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ο λαός δεν μπορεί να υπολογίζει σε αλληλεγγύη και ανθρωπιά από τα μονοπώλια και το πολιτικό προσωπικό τους που βρίσκουν την πανδημία σαν αφορμή για μεγαλύτερα κέρδη.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...