“Ως στρατιώτης και αυριανός εργαζόμενος στηρίζω τις διεκδικήσεις των σωματείων”

Όταν ο εργάτης δεν είναι στη θέση εργασίας του, οι μέτοχοι δεν παράγουν τίποτε άλλο παρά μόνο απειλές. Είναι άχρηστοι!… ….«Να είστε περήφανοι για την τάξη σας, να είστε περήφανοι για την οργάνωσή σας, στο τέλος θα νικήσουμε».

Ολιβιέ Ματό, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, από την απεργιακή συγκέντρωση στις 18 Οκτώβρη

Με αυτά τα λόγια από τις μεγάλες απεργίες στη Γαλλία, έως τη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ μέχρι και την Ελλάδα, η εργατική τάξη σε όλον τον κόσμο δίνει τον δικό της αγώνα, δείχνει ότι οι εργατικοί αγώνες είναι εδώ, ότι οι εργαζόμενοι παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, διεκδικώντας όσα σήμερα έχουμε ανάγκη.

Όσο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν ρεκόρ κερδοφορίας, όπως στην ενέργεια, τα καύσιμα, τα σούπερ μάρκετ, την ίδια ώρα η κυβέρνηση καλεί το λαό και τη νεολαία, να «προσαρμοστεί στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, διότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Δύσκολος γιατί τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά καταγράφουν αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ και είναι αδύνατον να γεμίσει το ψυγείο μιας λαϊκής οικογένειας, γιατί δεν θα μπορούμε να βάλουμε σταγόνα πετρέλαιο και το σπίτι θα είναι παγωμένο για ακόμη ένα χρόνο κλπ.

Οι αγωνιστικές απεργίες και κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος όπως στην COSCO, τη Μαλαματίνα, τη ΛΑΡΚΟ, τα ναυπηγεία Σπανόπουλου, τη ΦΑΜΑΡ, τη Skroutz, μας δίνουν ελπίδα και δύναμη, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι δεν προσαρμόζονται, ότι δεν αναμένουν λύσεις από τα πάνω, από σημερινούς, χθεσινούς και επίδοξους «σωτήρες».

Τα παραπάνω φωτεινά παραδείγματα τα συζητάμε στο στρατόπεδο, γεμίζοντας μας με κουράγιο και αισιοδοξία γι’αυτά αυτά που μας περιμένουν στην πολιτική μας ζωή. Όλα αυτά γίνονται αφορμή για συζήτηση, προβληματισμό, αποδεικνύουν ότι όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που είναι χρήσιμοι στην κοινωνία, ότι χωρίς αυτούς γρανάζι δεν γυρνά! Μπορεί αυτή την στιγμή να υπηρετούμε την στρατιωτική μας θητεία αλλά δεν είμαστε ξεκομμένοι από την κοινωνία, βιώνουμε στο πετσί μας εμείς και οι οικογένειές μας, την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα, αυξήσεις στα εισιτήρια κλπ.

Ως στρατιώτης και αυριανός εργαζόμενος στηρίζω τις διεκδικήσεις των σωματείων για αυξήσεις στους μισθούς, για ΣΣΕ με σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για φτηνό ρεύμα και βασικά αγαθά στον αντίποδα των voucher της κοροϊδίας.

Μέσα από αυτή την επιστολή καλώ όλους τους συνοπλίτες μου, που έχουν άδεια και θα είναι στους τόπους τους 9 Νοεμβρίου, να συμμετέχουν στην απεργία, να συμμετέχουν πίσω από το μπλοκ του σωματείου τους.

Βάζουμε τα δυνατά μας μέχρι τελευταία στιγμή ο καθένας από το δικό του μετερίζι για την επιτυχία της απεργίας!

Στρατιώτης Κώστας Ευθύμερος

Δείτε ακόμα...