Όσο τον αθλητισμό λυμαίνονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα η οπαδική βία θα αναπαράγεται

Σε σχόλιό του σχετικά με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την οπαδική βία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η “Λερναία ‘Υδρα”, στην οποία αναφέρθηκαν οι υπουργοί, δεν είναι μόνο ο χουλιγκανισμός, είναι κυρίως η επιχειρηματική δράση στο χώρο του αθλητισμού που γεννά τις εγκληματικές συμμορίες με οπαδικό μανδύα, αποτελώντας κι εκτροφείο της φασιστικής και άλλων μορφών εγκληματικής βίας. Αυτή τη “Λερναία ‘Υδρα”, όχι μόνο δεν την ακουμπούν οι κυβερνήσεις, αλλά τη στηρίζουν κιόλας, γι’ αυτό και παρά τις κατά καιρούς αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, φυτρώνουν συνεχώς “νέα κεφάλια”.

Το ίδιο συμβαίνει για μία ακόμα φορά: Από τη μία, δοκιμασμένες συνταγές “αυστηροποίησης ποινών”, που δεν έλυσαν το πρόβλημα στο παρελθόν και που σε ορισμένες περιπτώσεις ανοίγουν και επικίνδυνα μονοπάτια. Από την άλλη, ανάθεση ρόλου θεματοφύλακα στις αθλητικές εταιρίες, δηλαδή “στο λύκο για να φυλάει τα πρόβατα”. Και την ίδια στιγμή στο περιθώριο η ανάπτυξη του αθλητισμού στο σχολείο, στη γειτονιά, η συμμετοχή της νεολαίας σ’ αυτόν, αγνοώντας τις προτάσεις του ΚΚΕ, των μαζικών κι επιστημονικών φορέων που αποτελούν αντίβαρο στη σημερινή κατάσταση.

Όσο τον αθλητισμό λυμαίνονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αξιοποιώντας τον για οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις, το πρόβλημα θα αναπαράγεται και θα οξύνεται, αλλάζοντας ίσως μόνο τον τρόπο εκδήλωσής του».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...