Όταν η Υγεία είναι εμπόρευμα, η ανθρώπινη ζωή είναι απροστάτευτη

Παρέμβαση της Μαρίας Κομνηνάκα στο KONTRA Channel

«Όταν η Υγεία είναι εμπόρευμα, όπως είναι στις καπιταλιστικές χώρες, η ανθρώπινη ζωή θα είναι απροστάτευτη», σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, σε συνέντευξή της το βράδυ της Παρασκευής στο «Kontra Channel», απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα δημόσια συστήματα Υγείας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, δικαιολογούν και την κατάσταση στη χώρα μας.

Η Μαρία Κομνηνάκα αναφέρθηκε επίσης στη νέα παραλλαγή του κορονοϊού, που εντοπίστηκε σε χώρες της νότιας Αφρικής, σημειώνοντας πως είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι το εμβόλιο θεωρείται κερδοφόρο εμπόρευμα με αποτέλεσμα να υπάρχουν χώρες που δεν έχουν πρόσβαση.

Στάθηκε ακόμη στην ανάγκη της ενημέρωσης του πληθυσμού σε σχέση με την αξία του εμβολιασμού, μέσα από ένα σύστημα που θα βασίζεται στην επιστήμη.

Σε ερώτηση σχετική με την Εξεταστική Επιτροπή για τη λεγόμενη λίστα Πέτσα, είπε ότι είναι απαράδεκτη η απόφαση να μην εξεταστούν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, ενώ τόνισε επίσης ότι είναι απαράδεκτο και το να γίνεται η κύρια ενημέρωση για τον κορονοϊό μέσα από μία διαφημιστική καμπάνια.

Δείτε ακόμα...